14.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateLăzăroiu, aproape de judecată

Lăzăroiu, aproape de judecată


La trei luni după moartea lui Leontin Bebu, procurorilor doljeni le mai lipseşte doar rezultatul probelor ADN pentru a-l trimite în judecată pe Cosmin Lăzăroiu, agentul de penitenciar acuzat că l-a omorât pe Leo, după care l-a tranşat şi l-a aruncat sub două poduri din judeţul Caraş-Severin.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj se apropie de încheierea cercetărilor şi a rechizitoriului în dosarul deschis pe numele agentului principal de penitenciar Gheorghe Cosmin Lăzăroiu, de 28 de ani, pentru comiterea infracţiunii de omor calificat. Tânărul este fiul fostului director al Penitenciarului Pelendava, este student la ASE în anul II, a fost căsătorit şi are un copil.

Reamintim că, pe 13 octombrie, pe raza comunei Constantin Daicoviciu din Caraş-Severin, sub un pod de pe DN 6, a fost descoperit cadavrul unui bărbat, căruia îi lipseau membrele inferioare, cele superioare şi capul, acesta fiind înfăşurat într-un covor şi îngropat nu foarte adânc. A doua zi au fost găsite sub alt pod părţile lipsă ale corpului victimei, băgate în câteva pungi. Cadavrul a fost identificat pe 16 octombrie, poliţiştii stabilind atunci că victima este Ion Leontin Bebu, de 30 de ani, din Craiova, angajat al Direcţiei Judeţene pentru Sport. Craiovenul a fost declarat dispărut de familie încă de pe 6 octombrie. După mai multe zile de investigaţii, poliţiştii doljeni l-au reţinut pe Cosmin Lăzăroiu pe 25 octombrie, fiind principalul suspect în cazul uciderii lui Leontin.

Lăzăroiu are discernământ

După ce a fost reţinut şi a petrecut un timp în arestul IPJ Dolj, Lăzăroiu a fost transferat la Spitalul Penitenciar Jilava pentru a fi expertizat psihiatric. Conform procurorilor doljeni, expertiza a fost făcută la Institutul de Medicină Legală „Mina Minovici“ din Bucureşti, medicii stabilind că Lăzăroiu a avut discernământ în momentul comiterii crimei şi după aceea. „În urma examinării psihiatrice a rezultat faptul că inculpatul are discernământ şi l-a avut şi la data comiterii faptei“, a declarat Magda Bădescu, purtătoarea de cuvânt a Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

Mandatul de arestare preventivă emis pe numele lui Lăzăroiu a fost prelungit la sfârşitul lunii decembrie, acesta fiind valabil până pe 22 ianuarie.

Până la acea dată procurorii speră să poată întocmi rechizitoriul, pentru acesta lipsind rezultatul ADN al probelor de sânge descoperite de poliţişti în garsoniera lui Lăzăroiu. De asemenea, poliţiştii mai caută brăţara pe care o purta Leo când a fost omorât. Până acum au fost găsite telefoanele şi lănţişorul, brăţara fiind singura care nu a fost găsită. Actele nu sunt căutate, pentru că Lăzăroiu a declarat că le-a aruncat în Dunăre.

Acuzat de omor calificat

Procurorii doljeni au menţionat că Lăzăroiu nu a mărturisit în amănunt până acum oribila crimă. La primele audieri doar a recunoscut sec că l-a ucis pe Leo. La ultima audiere a explicat pe scurt ce s-a întâmplat şi motivul pentru care l-a omorât pe amicul său. Acest lucru i-a ajutat pe procurori să încadreze fapta ca omor calificat. „Inculpatul a declarat că s-a certat cu victima pe o sumă de bani pe care trebuia să i-o returneze până în luna februarie a acestui an“, a completat procuror Magda Bădescu. Lăzăroiu le-a povestit procurorilor că în timpul certei a luat un ciocan care era la îndemână pentru că doar ce reparase o uşă şi l-a lovit în cap pe amicul său. După aceea a ieşit din casă, iar când s-a întors a constatat că Leo era în acelaşi loc. Dându-şi seama că l-a omorât, Lăzăroiu a hotărât să scape de cadavru. Acesta a mai povestit că a tranşat cadavrul şi a încercat să-l ducă cât mai departe de Craiova pentru a nu fi descoperit. În prezent, Cosmin Lăzăroiu se află în arestul IPJ Dolj.

Omorul

Conform Codului Penal al României, uciderea unei persoane se pedepseşte cu închisoare de la 10 la 20 de ani şi interzicerea unor drepturi. Dacă fapta este săvârşită din interes material, aşa cum s-a întâmplat în cazul lui Lăzăroiu, se consideră a fi omor calificat şi se pedepseşte cu închisoare de la 15 la 25 de ani şi interzicerea unor drepturi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII