20.6 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateInformaţii utile pentru agenţii economici

Informaţii utile pentru agenţii economici

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Dolj pentru a veni în sprijinul contribuabililor face următoarele precizări legate de obligaţia agenţilor economici de a efectua plata obligaţiilor fiscale în contul unic :
Conform prevederilor art.114 alin.(2^1) din  Ordonanţa Guvernului nr.92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, începând cu data de 01.01.2008 contribuabilii vor efectua plata impozitelor, taxelor, contribuţiilor şi a altor sume datorate bugetului general consolidat, prin utilizarea unui ordin de plată pentru Trezoreria Statului pentru obligaţiile datorate bugetului de stat şi a unui ordin de plată pentru Trezoreria Statului pentru celelalte obligaţii de plată.
Conform prevederilor Ordinului A.N.A.F. nr.1294/10.09.2007, publicat în M.Of. nr. 658/26.09.2007, obligaţiile fiscale datorate bugetului de stat se plătesc în contul unic 20.47.01.01 "Venituri ale bugetului de stat – sume încasate pentru bugetul de stat în contul unic, în curs de distribuire", iar cele datorate bugetelor asigurărilor sociale şi fondurilor speciale se plătesc în contul unic 55.02 "Disponibil al bugetelor asigurărilor sociale şi fondurilor speciale, în curs de distribuire".
Distribuirea sumelor din contul unic se face de organul fiscal competent, distinct pe fiecare buget sau fond, după caz, proporţional cu obligaţiile datorate, potrivit metodologiei aprobate prin Ordinul A.N.A.F. nr.1314/11.09.2007, publicat în M.Of. nr.658/26.09.2007.
Plata obligaţiilor fiscale, altele decât cele care se plătesc în contul unic, se efectuează de către debitori, distinct pe fiecare impozit, contribuţie şi alte sume datorate bugetului general consolidat.
Lista conturilor IBAN folosite pentru plata în contul unic pentru trezoreriile din raza judeţului Dolj, nomenclatorul obligaţiilor fiscale pentru care plata se efectuează în conturile unice de mai sus, precum şi lista obligaţiilor fiscale pentru care plata se face distinct pe fiecare impozit, contribuţie şi alte sume datorate bugetului general consolidat, se regăsesc publicate pe internet la adresa http://anaf.mfinante.ro/, accesând pagina D.G.F.P. Dolj.
Codurile IBAN aferente conturilor în care se face plata începând cu data de 01.01.2008 se regăsesc în programul informatic de asistenţă privind Ordinul de plată pentru Trezoreria Statului.
Informaţii suplimentare se pot obţine la telefon 410575.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS