29.5 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTăriceanu îi va transmite preşedintelui că menţine nominalizarea Noricăi Nicolai

Tăriceanu îi va transmite preşedintelui că menţine nominalizarea Noricăi Nicolai

Scrisoarea premierului Tăriceanu către preşedintele Băsescu este în curs de definitivare şi va fi transmisă în această după-amiază, şeful Executivului urmând să informeze administraţia prezidenţială în legătură cu menţinerea nominalizării Noricăi Nicolai pentru ministerul Justiţiei.
"Scrisoarea este în curs de definitivare, va fi transmisă preşedintelui în această după-amiază. Nu cunosc detalii privind conţinutul acestei scrisori, dar, din câte am înţeles, nu va fi făcută o altă nominalizare, premierul îşi va menţine propunerea", a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Camelia Spătaru, citată de NewsIn.
Premierul Călin Popescu Tăriceanu va menţine nominalizarea Noricăi Nicolai pentru ministerul Justiţiei şi va invoca precedentul deciziei Curţii Constituţionale în cazul Cioroianu, iar un răspuns în acest sens va fi transmis preşedintelui Traian Băsescu, declaraseră pentru NewsIn surse ministeriale.
Surse ministeriale liberale au precizat pentru NewsIn că nu se pune problema înlocuirii Noricăi Nicolai, care beneficiază de susţinerea Biroului Politic Central al partidului, iar argumentul cel mai puternic ar fi invocat de premier se referă la decizia Curţii Constituţionale în cazul lui Adrian Cioroianu, decizie care spune că preşedintele poate cere şefului Executivului o altă nominalizare, dacă constată probleme de incompatibilitate sau de ordin legal.
Or, spun liberalii obiecţiile preşedintelui au fost cele legate de imaginea negativă a senatorului PNL. Nici în cazul lui Cioroianu preşedintele nu a adus în discuţie probleme de ordin legal, invocându-se doar lipsa de experienţă a acestuia în domeniul diplomaţiei. "Este clar că preşedintele a vrut să readucă în discuţie incidentul nepoatei de la Senat, care fusese dat uitării. Pe de altă parte, preşedintele a dorit ca alegerile de la CSM (ce vor avea loc joi, nr) să nu se desfăşoare în prezenţa unui ministru liberal al justiţiei", a comentat unul din liderii PNL.
"Preşedintele a mai dorit să îl pună pe Tăriceanu într-o situaţie delicată, având în vedere că era cunoscută opoziţia sa iniţială faţă de nominalizarea Noricăi Nicolai, susţinută de vicepreşedinţii PNL", au mai comentat sursele citate.
Preşedintele Traian Băsescu i-a cerut ieri premierului să propună un alt ministru pentru protofoliul Justiţiei, invocând faptul că Norica Nicolai are probleme de imagine şi nu corespunde citeriilor ce ţin de aspectele de moralitate şi credibilitate ce trebuie întrunite de un ministru al Justiţiei. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS