25.1 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRoata unui avion s-a rupt la aterizare pe aeroportul din Bacău

Roata unui avion s-a rupt la aterizare pe aeroportul din Bacău

Roata unui avion aparţinând unei companii bulgăreşti s-a rupt la aterizarea pe aeroportul din Bacău, incidentul soldându-se fără victime.

Este vorba de un avion care venea de la Roma cu 89 de pasageri la bord.

Potrivit pasagerilor, avionul a plecat cu întârziere din Italia, iar cu câteva minute înainte de aterizare, pilotul şi stewarzii le-au solicitat să-şi pună centurile şi să stea liniştiţi deoarece avionul are ceva probleme. Aeronava a aterizat pe burtă pe aeroport, dar nu s-au înregistrat incidente.

Pe pista respectivă au venit de urgenţă maşini ale Salvării şi Pompierilor, dar nu a fost nevoie de intervenţia acestora.

Alte 84 de persoane care urmau să fie îmbarcate la Bacău în aceeaşi aeronavă pentru a fi transportate spre Roma vor fi duse cu autocarul la aeroportul din Iaşi, de unde vor pleca spre destinaţie.

Directorul Companiei Blue Air, Gheorghe Răcaru, a declarat pentru Mediafax că este vorbade un avion închiriat de compania Blue Air în urma unui contract semnat în luna decembrie 2007 de la compania bulgărescă Hemus Air, alături de alte avioane.

" Din primele informaţii, noi ştim că roata avionului nu s-a rupt ci doar s-a pliat, practic a intrat înăuntrul avionului. Este o defecţiune care nu trebuie să apară în mod normal în momentul aterizării" , a declarat Gheorghe Răcaru.

Potrivit directorului Blue Air, deocamdată nu se poate vorbi de vina cuiva, dar că se va ajunge la o concluzie după ce incidentul va fi analizat de experţii companiei.

Potrivit aceleiaşi surse, pasagerii care urmau să fie îmbarcaţi pentru Roma şi vor fi transportaţi la Iaşi vor fi preluaţi de o altă aeronavă care va fi trimisă special de la Bucureşti.

În urma accidentului, Aeroportul Bacău este inoperabil, aeronavele care urmau să aterizeze fiind redirecţionate spre Iaşi.

Aeronava a rămas pe pista aeroportului din Bacău după ce toţi pasagerii au fost evacuaţi în siguranţă.

"Din acest moment pista aeroportului este inoperabilă. În primul rând, aeronava este încă pe pistă, şi în al doilea rând, trebuie să vedem dacă a fost afectată pista. Nu putem spune o dată exactă când va fi operabil", a declarat pentru corespondentul Mediafax Radu Bondar, directorul Aeroportului Bacău.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS