20.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateItalienii de la Air One, aproape de venirea în Bănie

Italienii de la Air One, aproape de venirea în Bănie

Aeroportul din Bănie s-ar putea îmbogăţi în curând cu noi curse aeriene. Cel mai aproape de încheierea unui contract sunt italienii de la Air One, care vor asigura zboruri directe către Roma pentru angajaţii Pirelli şi Impresa.

Deşi autorităţile spun că foarte mulţi operatori aerieni sunt interesaţi de curse regulate de pe Aeroportul din Bănie, cele mai avansate discuţii se poartă, din spusele conducerii unităţii, cu compania Air One din Italia, companie medium-cost care doreşte să asigure transportul către Italia al angajaţilor firmelor Pirelli şi Impresa din Oltenia. Potrivit directorului aeroportului, Mircea Dumitru, auditul companiei la unitate s-a încheiat şi urmează o întâlnire la care să fie discutate condiţiile din contract. „Trei companii low-cost şi una medium-cost sunt interesate de curse de pe Aeroportul din Craiova. Italienii de la Myair şi Air One doresc două zboruri directe pe săptămână, lunea şi vinerea, la cererea angajaţilor Pirelli şi Impresa, primii pentru o cursă Craiova – Bergamo, şi cei de la Air One, pentru Craiova – Fiumicino la Roma. Air One este una dintre companiile care au depus oferte pentru cumpărarea Alitalia“, a spus Mircea Dumitru.

Blue Air ar putea asigura legătura cu Spania

Dacă despre zborurile către Italia autorităţile spun că se va bate palma, legătura oltenilor cu Spania lasă în continuare de dorit. Operatorul medium-cost Carpatair care efectuează în prezent curse de pe aeroportul din Bănie nu asigură curse către destinaţii din Spania, însă salvarea ar putea veni de la compania low-cost Blue Air. Mircea Dumitru a declarat ieri că operatorul este interesat de curse Craiova – Barcelona de trei ori pe săptămână – lunea, miercurea şi vinerea, în timp ce compania Wizzair doreşte să efectueze curse către Poznan, unde sunt zboruri către 89 de destinaţii.

Curse internaţionale directe doar cu maşină de pompieri

Optimiste în privinţa viitorului aeroportului sunt şi autorităţile din Bănie în subordinea cărora se află unitatea. Preşedintele consiliului judeţean, Ion Prioteasa, a declarat însă că dezvoltarea aeroportului se leagă inevitabil şi de venirea americanilor de la Ford în Bănie. „În funcţie de semnalul cu Ford avem şi o dezvoltare a aeroportului. Sunt mai multe companii interesate şi aeroportul începe să devină căutat. Pentru salariaţii din companiile italiene din Oltenia sunt foarte multe cereri“, a spus Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj.

Pentru a efectua curse internaţionale directe, aeroportul din Bănie va trebui să facă în următoarea perioadă o serie de investiţii fără de care nici o companie aeriană nu va accepta să efectueze zboruri. Potrivit directorului Mircea Dumitru, este vorba de o maşină de pompieri modernă şi de mărirea platformei de pe aeroport.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS