19.8 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024

Câini masacraţi

Mai mulţi câini fără stăpân au fost găsiţi morţi ieri la groapa de gunoi a oraşului Târgu Jiu de către reprezentanţii Asociaţiei de Protecţie a Animalelor „Pro Animals“.

Iubitorii de animale au fost sesizaţi de oamenii care caută prin gunoaie că zeci de câini au fost împuşcaţi şi zac printre gunoaie. „Reprezentanţi ai asociaţiei s-au deplasat la groapa de gunoi şi au găsit mai mulţi câini împuşcaţi şi resturi din aceştia. Oamenii care caută prin gunoaie ne-au spus că duminica trecută au venit trei vânători care au început să tragă în câini. Aceştia ar fi mers la o baltă în zonă, la vânat de raţe, dar au împuşcat câini. Martorul a mai spus reprezentanţilor asociaţiei că a numărat aproximativ 30 de câini morţi, dar, între timp, au fost acoperiţi de zăpadă. E ilegal ceea ce s-a întâmplat. Organele statului trebuie să cerceteze ce s-a întâmplat şi să ia măsuri împotriva persoanelor vinovate“, a declarat Carmena Şerbănoiu, preşedinta Asociaţiei „Pro Animals“.

Oamenii care caută prin gunoaie sunt îngroziţi

 

Un cetăţean care căuta prin gunoaie le-a spus reprezentanţilor Asociaţiei „Pro Animals“ că soţia sa a dorit să intervină pentru a opri vânătorii să nu mai măcelărească maidanezii, dar a fost ameninţată de către aceştia.

„Omul era îngrozit şi după câteva zile de la producerea evenimentului. Nu-şi revenise din şoc. El locuieşte în apropierea gropii de gunoi şi îşi asigură existenţa din ceea ce găseşte în resturile menajere. Spunea că nu a văzut aşa ceva în viaţa lui şi nu ştie ce fel de suflet pot să aibă oamenii care au făcut aşa ceva. Este o cruzime de nedescris. Ne-a povestit că era sânge peste tot pe zăpadă şi bucăţi din animale. A mai mers câţiva metri şi nu a mai rezistat şi a căutat pe cineva căruia să-i povestească. Apoi ne-a sunat“, a relatat o reprezentantă a asociaţiei.

Şeful vânătorilor exclude o partidă de vânătoare

Conducerea Direcţiei de Servicii Comunale (DSC) din cadrul Primăriei Târgu Jiu, care se ocupă de administrarea gropii de gunoi, nu ştia nimic de câini morţi. Alexandru Zaharia, directorul DSC, a precizat că va verifica sesizările: „Va trebui să verific. Dacă ar fi fost împuşcaţi, se auzeau împuşcături. Trebuie să vorbesc cu poliţiştii comunitari care asigură paza în zona respectivă“.

Vasile Tonca, şeful Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Gorj, exclude ca la groapa de gunoi să fi fost o partidă de vânătoare: „Este exclus ca un vânător să meargă să tragă asupra câinilor, în afară de o situaţie în care ar fi fost organizată o acţiune în acest sens. E posibil să fi fost omorâţi în altă parte şi aduşi la groapa de gunoi. Poate că au fost otrăviţi în cartiere şi apoi au fost aduşi în acel loc. Sunt mai multe variante care trebuie luate în calcul“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

17 COMENTARII