9.7 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBăsescu îl invită, joi, la o discuţie pe Tăriceanu pe tema nominalizării ministrului Justiţiei

Băsescu îl invită, joi, la o discuţie pe Tăriceanu pe tema nominalizării ministrului Justiţiei

Preşedintele Traian Băsescu îl invită, joi, la ora 18.30, la o discuţie pe premierul Călin Popescu Tăriceanu, pe tema nominalizării ministrului Justiţiei.

Preşedintele Traian Băsescu îşi exprimă regretul pentru faptul că nu a fost consultat de primul-ministru la desemnarea Noricăi Nicolai pentru funcţia de ministru al Justiţiei, se arată într-o declaraţie a purtătorului de cuvânt al şefului statului, Valeriu Turcan.

Conform acestuia, şeful statului regretă faptul că nici ulterior premierul nu a dorit ca, împreună cu preşedintele, să găsească "o soluţie care să dea un plus de credibilitate actului de justiţie din România".

"Pentru a debloca situaţia creată la Ministerul Justiţiei, preşedintele României i-a trimis o scrisoare primului-ministru, prin care îl invită la o discuţie pe această temă joi, 10 ianuarie a.c, ora 18.30", precizează Turcan.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a fost informat de invitaţia preşedintelui Traian Băsescu la discuţia privind portofoliul Justiţiei, fără a formula, deocamdată, un răspuns în acest sens.

Preşedintele Traian Băsescu i-a cerut marţi premierului Călin Popescu Tăriceanu, într-o scrisoare, să renunţe la propunerea de numire a Noricăi Nicolai în funcţia de ministru al Justiţiei, deoarece percepţia publică negativă asupra faptelor acesteia nu duce la creşterea încrederii în justiţie.

Miercuri, premierul Călin Popescu Tăriceanu i-a trimis preşedintelui Traian Băsescu o scrisoare de răspuns în care susţine că şeful statului nu poate cere o altă persoană pentru funcţia de ministru din simplul motiv că nutreşte "o antipatie politică şi personală" faţă de cea nominalizată şi respinge cererea de a prezenta o altă propunere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS