16.7 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAjutoare financiare pentru 576 familii şi persoane singure

Ajutoare financiare pentru 576 familii şi persoane singure

Guvernul a decis, în şedinţa de astăzi, acordarea de ajutoare financiare în valoare totală de 787.200 lei pentru un număr de 576 familii şi persoane singure, din 35 de judeţe şi municipiul Bucureşti.
Aceste familii sunt în situaţii de extremă dificultate din cauza stării de sănătate sau a situaţiei financiare precare. Beneficiarii au venituri lunare foarte mici, provenind în principal din pensii pentru limită de vârstă, pensii de invaliditate, alocaţii familiale şi ajutor social şi trăiesc în condiţii de sărăcie. Persoanele adulte din aceste familii sau copiii acestora prezintă grave afecţiuni de sănătate, care necesită tratamente medicale şi intervenţii chirurgicale costisitoare care nu sunt suportate în totalitate de către casele judeţene de asigurări de sănătate. Majoritatea persoanelor din familiile pentru care se acordă aceste ajutoare financiare nu au posibilitatea să obţină venituri din alte activităţi, având capacitate de muncă redusă.
Familiile şi persoanele singure care vor beneficia de sprijinul financiar sunt domiciliate în judeţele Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Brăila, Caraş-Severin, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiş, Vaslui, Vâlcea, Vrancea şi în municipiul Bucureşti.Ajutoarele se suportă din fondurile prevăzute cu această destinaţie în bugetul Ministerului Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse.
Situaţia socio-materială a acestor familii şi persoane singure a fost evaluată prin anchete sociale efectuate de direcţiile de muncă şi protecţie socială judeţene şi cea a municipiului Bucureşti. Propunerile de ajutoare financiare sunt susţinute de primarii localităţilor de domiciliu, cu avizul prefecţilor.
Un număr de 80 de familii şi persoane singure vor primi ajutoare de urgenţă în valoare totală de 172.750 lei noi, conform unei Hotărâri a Guvernului din şedinţa de astăzi.
Sprijinul financiar se acordă pentru refacerea locuinţelor distruse de inundaţii, intemperii, alunecări de teren şi incendii. Ajutoarele se suportă din fondurile prevăzute cu această destinaţie în bugetul Ministerului Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse.
– Astfel, 50 familii şi persoane singure cu domiciliul în judeţele Călăraşi, Dâmboviţa, Dolj, Mureş, Neamţ, Olt, Suceava, Vâlcea şi Vrancea vor primi ajutoare în valoare de 43.750 lei pentru refacerea locuinţelor distruse de inundaţii, intemperii şi alunecări de teren.
– 27 familii şi persoane singure cu domiciliul în judeţele Bistriţa-Năsăud, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Dolj, Hunedoara, Iaşi, Neamţ, Prahova, Satu Mare, Suceava, Tulcea, Vaslui şi Vrancea li se vor acorda ajutoare de urgenţă în sumă totală de 123.500 lei pentru refacerea locuinţelor afectate de incendii.
– 3 familii cu domiciliul în judeţele Dolj şi Sibiu vor primi ajutoare de urgenţă în valoare de 5.500 lei pentru situaţie de necesitate datorată unor accidente.
Conform prevederilor legale, în vederea stabilirii ajutoarelor de urgenţă direcţiile de muncă şi protecţie socială judeţene au efectuat anchete sociale. Propunerile de ajutoare de urgenţă sunt susţinute de primarii localităţilor de domiciliu, cu avizul prefecţilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS