13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFrig şi nămeţi în Mehedinţi

Frig şi nămeţi în Mehedinţi

Din cauza cantităţii mari de zăpadă căzute în ultimele trei zile în municipiul Orşova, cele 50 de măicuţe de la Mânăstirea Sfânta Ana împreună cu enoriaşii aflaţi aici au rămas izolaţi câteva ore, chiar în ziua de Bobotează. Drumul care face legătura între municipiu şi mânăstire a fost blocat din cauza stratului de omăt care măsoară aproape un metru.

Primarul municipiului Orşova, Constantin Negulescu, a acţionat cu o maşină de deszăpezire pentru a debloca drumul ce duce la mânăstire.

Tot din cauza zăpezii şi a frigului, apele Dunării au îngheţat. Vapoarele nu au mai putut ieşi în larg, iar ceremonia aruncării crucii în apă de Bobotează a fost anulată. Oamenii spun că sunt ani buni de când Dunărea nu a mai îngheţat, iar dacă frigul va persista, stratul de gheaţă se va îngroşa, paralizând astfel traficul pe fluviu.

 

Zăpada a dărâmat acoperişul unui bazar

 

Un acoperiş de 40 de metri pătraţi al unui bazar din Drobeta Turnu Severin s-a prăbuşit peste 20 de oameni aflaţi sub el. Plăcile de azbociment din care este construit acoperişul centrului comercial respectiv au cedat sub greutatea stratului de zăpadă gros de 60 de centimetri şi i-au lovit pe oameni în cap. În momentul prăbuşirii, în acel bazar erau peste 100 de clienţi, care au reuşit să fugă înainte să cadă tot acoperişul, doar două persoane fiind rănite uşor. Pentru scoaterea celor 20 de oameni prinşi sub bucăţile acoperişului prăbuşit, au fost solicitate mai multe autospeciale de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta“ şi de la Serviciul de Descarcerare.

La faţa locului a fost prezent şi administratorul bazarului, Marius Screciu, care a spus că pagubele nu au fost încă evaluate, dar situaţia este sub control.

 

Herghelie abandonată în troiene

 

Localnicii cartierului Banoviţa, din Drobeta Turnu Severin, au anunţat Poliţia Comunitară că opt cai au fost lăsaţi de izbelişte şi rătăcesc prin grădinile lor şi pe stradă. Trei dintre ei şi-au găsit deja sfârşitul, morţi de frig şi de foame. Cei cinci cai rămaşi în viaţă, printre care şi un mânz, vor avea aceeaşi soartă dacă nu va fi găsit proprietarul sau altcineva care să aibă grijă de ei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS