15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateStare de urgenţă în nord-estul Bulgariei, din cauza ninsorilor abundente

Stare de urgenţă în nord-estul Bulgariei, din cauza ninsorilor abundente

Autorităţile bulgare au decretat stare de urgenţă într-o regiune din nord-estul ţării, unde 22 de localităţi au rămas fără curent electric din cauza căderilor abundente de zăpadă, însoţite de rafale violente de vânt, care au perturbat ieri transporturile în ţară.

Ninsorile puternice au dus la anularea a numeroase zboruri, 199 de localităţi au rămas fără curent electric, iar 23 aşezări au rămas fără apă ieri după-amiază. Aeroporturile de la Varna şi Plovdiv au fost închise. Aproximativ 20 de zboruri de pe aeroportul Sofia au fost anulate, iar altele au avut întârzieri importante. Ministerul Transporturilor a anunţat că porturile Varna şi Burgas de la Marea Neagră, închise ieri dimineaţă, au fost redeschise în cursul după-amiezii.

Stratul de zăpadă a atins 40 de centimetri în sudul Bulgariei şi 60 de centimetri în regiunile muntoase. La Sofia, transporturile au fost perturbate semnificativ, iar primarul Boiko Borisov a ameninţat că va da în judecată societăţile însărcinate cu deszăpezirea dacă situaţia nu revine la normal astăzi. Traficul rutier pe şoselele din Munţii Balcani şi pe cele două autostrăzi principale a fost blocat din cauza zăpezii. Potrivit serviciilor metorologice, ninsorile abundente vor continua până la sfârşitul săptămânii, iar salvamontiştii au lansat avertismente de avalanşe în staţiunile de ski.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS