24.5 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFirma de salubritate din Dr.T.Severin, amendată de poliţie pentru că nu a curăţat străzile de zăpadă

Firma de salubritate din Dr.T.Severin, amendată de poliţie pentru că nu a curăţat străzile de zăpadă

Prefectul judeţului Mehedinţi, Sevastian Bâzoi, a declarat astăzi că va dispune o anchetă pentru a stabili de ce firma Brantner, care trebuia să deszăpezească arterele de circulaţie din municipiul Drobeta Turnu Severin, nu a intervenit la timp, informează NewsIn.

În paralel, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Mehedinţi a luat măsura sancţionării firmei Brantner cu suma de 4.000 de lei. Şeful IJP Mehedinţi, comisarul şef Constantin Radoslav, a precizat că, totodată, Serviciul de Investigare a Fraudelor efectuează de astăzi cercetări asupra modului cum a fost câştigată licitaţia de această firmă.

Viceprimarul municipiului Dr.Tr.Severin, Constantin Gherghe, consideră că este vorba de un sabotaj din interiorul primăriei întrucât Serviciul de gospodărire nu a dat ordin firmei Brantner să intervină, iar acum aceasta din urmă se prevalează de acest aspect. „Vina este în ograda noastră pentru că nu s-au respectat ordinele mele. Eu am dat dispoziţie pe 1 ianuarie 2008, ca începând cu ora 12.00, să se lucreze non-stop, dar utilajele nu au fost trimise în stradă. Am fost minţit şi atunci când am verificat am constatat că nu se respectaseră ordinele date de mine. În final mi-au spus că primiseră ordin să iasă abia după ora 24.00 când deja stratul de zăpadă pe carosabil era foarte mare”, a declarat vicele Constantin Gherghe.

Nici amenda aplicată de poliţie şi nici eventualele sancţiuni pentru salariaţii din Primăria Drobeta Turnu nu sunt de natură să înlăture disconfortul creat severinenilor, circulaţia pe tot parcursul zilei de miercuri fiind paralizată. În cazul unei urgenţe, nici autovehiculele pompierilor, nici ambulanţele nu ar fi putut intra pe o stradă lăturalnică din municipiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS