15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePompierii mehedinţeni au salvat o pacientă rămasă într-o ambulanţă înzăpezită

Pompierii mehedinţeni au salvat o pacientă rămasă într-o ambulanţă înzăpezită

O pacientă care rămăsese într-o ambulanţă înzăpezită în satul mehedinţean Gherghineşti, între localităţile Ponoare şi Baia de Aramă, a fost salvată, astăzi, de pompieri, informează NewsIn.
Purtătorul de cuvânt al ISU Mehedinţi, cpt. Liviu Boruga, a declarat, miercuri, că la ora 13.00 a fost încheiată operaţiunea de salvare a unei femei cu afecţiuni cardiace. Ambulanţa în care se afla pacienta rămăsese blocată în zăpadă în dreptul localităţii Gherghineşti în drum spre Spitalul din Baia de Arama. În zonă a fost trimis un autocamion cu dublă tracţiune şi 10 subofiţeri de la Garda de Intervenţie Baia de Aramă. "Femeia şi asistentul medical au fost transportaţi de noi la spitalul din Baia de Aramă, după care s-a acţionat şi pentru scoaterea ambulanţei din nameţi", a precizat cpt. Liviu Boruga.
Boruga  a mai spus în judeţul Mehedinţi au rămas fără energie electrică 12 localităţi, fiind afectate două linii de alimentare şi 35 de posturi de transformare.
Judeţul Mehedinţi a fost grav afectat de ninsorile care au început în noapte de marţi spre miercuri. Două persoane din judeţ, un bărbat şi o femeie, au murit, miercuri, după ce ambulanţele nu au putut să ajungă la ele din cauza  drumurilor înzăpezite. Directorul Servicului de Ambulanţă Mehedinţi, Horia Ene, a declarat miercuri, corespondentului NewsIn, că cele două persoane erau din localităţile Gârla Mare şi Baia de Aramă. "Ambulanţele nu au putut ajunge la ei pentru drumurile erau înzăpezite", a declarat Ene.
În această dimineaţă, Inspectoratul Judeţean de Urgenţă aflase despre împotmolirea ambulanţei în satul Gherghineşti, între localităţile Ponoare şi Baia de Aramă. "La ora 11.00 am trimis în zonă un autocamion cu dublă tracţiune de la Garda de Intervenţie Baia de Aramă, pentru a încerca să tracteze ambulanţa. Dacă nu reuşeşte, bolnavul respectiv va fi transportat la spitalul din Baia de Aramă de către pompieri", a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Mehedinţi, cpt. Liviu Boruga.
Potrivit Inspectoratului de Situaţii de Urgenţă Mehedinţi, din cauza zăpezii abundente, cinci drumuri judeţene din zona de nord a judeţului Mehedinţi sunt în momentul de faţă blocate. „Este vorba de drumul DJ 670 Godeanu-Balta, DJ 606 D Strehaia – Greci, DJ 607 D Cireşu, DJ 671 D Corcova şi DJ 671 C Siseşti. Firmele de deszăpezire acţionează în zonă încă de la primele ore ale dimineţii, dar nu se poate estima când vor fi deschise aceste drumuri întrucât nu a încetat să ningă“, a declarat purtatorul de cuvânt al ISU Mehedinti, cpt. Liviu Borugă.
Circulaţia autovehiculelor este paralizată şi în municipiul Drobeta Turnu Severin. Severinenii care au autoturismele parcate pe străzile lăturalnice nu au mai putut ieşi în această dimineaţă din cauza stratului de zăpadă de pe carosabil de circa 40-45 de centrimetri. La ora 11.00 se putea circula fără probleme doar pe bulevardul Tudor Vladimirescu, principala artera de circulaţie din municipiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS