15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePacienţii din Dolj care necesită dializă au fost internaţi în Spitalul de Urgenţă din Craiova

Pacienţii din Dolj care necesită dializă au fost internaţi în Spitalul de Urgenţă din Craiova

Bolnavii din judeţul Dolj care necesită dializă au fost internaţi, printr-o decizie a Spitalului de Urgenţă din Craiova, pentru a preveni incidente precum cel petrecut în această dimineaţă, când o pacientă nu a putut ajunge la unitatea medicală după ce ambulanţa în care era s-a împotmolit în zăpadă.

„În prezent, Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova se ocupă de dializa tuturor persoanelor cu insuficienţă renală din judeţul Dolj. Este vorba de 60 de bolnavi în tot judeţul, şi, din cauza vremii nefavorabile, s-a decis înternarea acelor persoane care nu sunt din localitatea Craiova. Până la această oră au fost internate 15 persoane. Sunt cazaţi pe o perioadă nelimitată la Secţia de endocrinologie a unităţii“, a declarat purtătorul de cuvânt al SJU Craiova, Adriana Trică.

Conducerea spitalului face apel la bolnavii doljeni şi la familiile acestora să se interneze cât durează vremea rea. „Pentru a preveni situaţii similare celei din localitatea Robăneşti, unde o femeie bolnavă de insuficienţă renală nu a putut ajunge la spital pentru a i se face dializa, rugăm toţi bolnavii să rămână în spital“, a mai adăugat Adriana Trică.

De transportul bolnavilor de la domiciliu la spital se ocupă o firmă de taximetrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS