20.7 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateEfective sporite de intervenţie în zonele cu viscol şi ninsori abundente

Efective sporite de intervenţie în zonele cu viscol şi ninsori abundente

Autorităţile vor spori efectivele de poliţie, iar Administraţia Naţională a Drumurilor numărul echipelor de intervenţie din zonele din ţară afectate de ninsori abundente şi de viscol, au stabilit astăzi membrii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.
Reprezentanţii instituţiilor care fac parte din Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, reuniţi la solicitarea ministrului Internelor şi Reformei Administrative, au stabilit mai multe măsuri necesare în condiţii de vreme nefavorabilă.
Potrivit generalului Vladimir Secară, şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), vor fi luate măsuri în judeţele în care se prognozează căderi importante de zăpadă şi de viscol, totodată decizându-se suplimentarea efectivelor care acţionează pentru deszăpezirea drumurilor.
În acelaşi timp, în aceste zone, echipele Electrica acţionează pentru remedierea avariilor. La ora 14:00 mai erau fără energie electrică doar 66 de localităţi, aproape jumătate din numărul celor care erau fără curent electric dimineaţă. Şeful IGSU şi-a exprimat speranţa că, în următoarele ore, avariile vor fi remediate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS