25.9 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoi oameni au murit, traficul este îngreunat, iar meteorologii anunţă în continuare ninsori

Doi oameni au murit, traficul este îngreunat, iar meteorologii anunţă în continuare ninsori

Două persoane au murit astăzi după ce maşinile Salvării nu au putut ajunge la ei pentru a-i transporta la spital, mai multe drumuri judeţene şi naţionale sunt acoperite de zăpadă, se circulă cu dificultate, iar meteorologii anunţă în continuare ninsori abundente în Oltenia, Muntenia şi Dobrogea.

Două persoane din judeţul Mehedinţi, un bărbat şi o femeie, au murit, azi, după ce ambulanţele nu au putut să ajungă la ele din cauza drumurilor înzăpezite. Directorul Servicului de Ambulanţă Mehedinţi, Horia Ene, a precizat că cele două persoane erau din localităţile Gârla Mare şi Baia de Aramă. "Ambulanţele nu au putut ajunge la ei pentru că drumurile erau înzăpezite", a declarat Ene.
Potrivit Inspectoratului de Situaţii de Urgenţă Mehedinţi, din cauza zăpezii abundente, cinci drumuri judeţene din zona de nord a judeţului Mehedinţi erau blocate miercuri la prânz. Este vorba de drumul DJ 670 Godeanu-Balta, DJ 606 D Strehaia – Greci, DJ 607 D Cireşu, DJ 671 D Corcova şi DJ 671 C Siseşti. Circulaţia autovehiculelor este paralizată şi în municipiul Drobeta Turnu Severin. La ora 11.00 în oraşul reşedinţă al judeţului Mehedinţi se putea circula fără probleme doar pe bulevardul Tudor Vladimirescu.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunţat azi că circulaţia vehiculelor era închisă în jurul orei 12:00 pe DN65A (Roşiori de Vede – Turnu-Măgurele) din cauza zăpezii şi a viscolului puternic în timp ce pe mai multe porţiuni de drum din Olt, Dolj şi Mehediţi se circulă greu.
De asemenea, în cursul dimineţii de miercuri, traficul rutier era blocat sau se desfăşura cu dificultate pe mai multe drumuri naţionale şi judeţene din judeţul Olt. Circulaţia este îngreunată din cauza zăpezii şi a viscolului puternic DJ546 – Drăgăneşti-Slatina; DJ642 – Gostavăţu-Scărişoara; DJ642A – Vlădila-Traian. În jurul orei 13: 00 s-a reluat traficul rutier pe DN64 şi pe DN54, în judeţul Olt, unde fusese întrerupt din cauza ninsorii şi a viscolului.

Nouă localităţi din judeţul Dolj au rămas, azi, fără alimentare cu energie electrică din cauza ninsorilor abundente, în timp ce pe drumurile din judeţ se circulă cu dificultate.
Porturile maritime Constanţa Nord şi Sud, Midia şi Mangalia au fost închise, marţi noaptea, din cauza vântului care suflă puternic şi pune în pericol siguranţa navigaţiei. Directorul Căpităniei Zonale Constanţa, Alexandru Mezei, a declarat, astăzi, că manevrele de intrare şi ieşire a navelor au fost suspendate după ce vântul a ajuns să bată cu până la 80 de kilometri pe oră în larg şi 70 la ţărm.

Meteorologii anunţă că vremea se va înrăutăţi în următoarele zile în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi jumătatea sudică a Moldovei, avînd loc ninsori abundente iar vântul va sufla cu 70-80 kilometri pe oră.
Meteorologii au mai anunţat că joi va ninge mai mult în sud-estul ţării, ceaţă în depresiuni şi la câmpie iar temperaturile vor fi cuprinse între -8 şi 1 grad Celsius. Pentru vineri ninsorile vor predomina doar în sud-estul extrem, în rest cerul va fi variabil iar ceaţa se va extinde către sud-vest şi nord-est;
În următoarele trei, patru zile vremea se va răci accentuat şi cu ger în estul şi centrul şi sudul ţării iar rafalele vor fi mai puternice în zona montană şi în Transilvania.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS