23.1 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCirculaţie bară la bară pe ambele sensuri ale DN 1, în staţiunile de pe Valea Prahovei

Circulaţie bară la bară pe ambele sensuri ale DN 1, în staţiunile de pe Valea Prahovei

Circulaţia rutieră pe Drumul Naţional 1, în zona staţiunilor de pe Valea Prahovei, se desfăşura cu dificultate, miercuri după amiază, pe ambele sensuri de mers, şoferii fiind nevoiţi să circule în coloană, cu viteză redusă.

Traficul rutier a început să se aglomereze pe Drumul Naţional 1, în zona staţiunilor Azuga, Buşteni şi Sinaia, încă de miercuri dimineaţă, mii de turişti care şi-au petrecut Revelionul la munte întorcându-se către case.

Potrivit reprezentanţilor Dispeceratului de Monitorizare a Traficului Rutier de la Sinaia, la ora transmiterii acestei ştiri în zona staţiunilor de pe Valea Prahovei se circula în coloană, atât pe sensul de mers Bucureşti – Braşov cât şi pe sensul de mers Braşov – Bucureşti, aproape 13.000 de autovehicule tranzitând DN 1, de dimineaţă şi până în jurul orei 14.30, în zona staţiunilor de pe Valea Prahovei.

Sursa citată a precizat că vârful de trafic al zilei de astăzi a fost înregistrat între orele 11.00 şi 12.00, când pe ambele sensuri de mers camerele de luat vederi ale dispeceratului au înregistrat 2.544 de autovehicule.

Şoferii sunt nevoiţi să ruleze cu viteză redusă, de cel mult 40 de kilometri la oră.

Conform surselor citate, traficul rutier este lejer pe Drumul Naţional 1 A, care face legătura între Ploieşti şi Braşov pe ruta Vălenii de Munte – Cheia. Nici celelalte drumuri naţionale care tranzitează judeţul Prahova, respectiv DN 1 B Ploieşti – Buzău şi DN 72 Ploieşti – Târgovişte nu sunt aglomerate.

Până la ora transmiterii acestei ştiri pe şoselele din judeţul Prahova nu se înregistraseră accidente grave de circulaţie, ci doar câteva tamponări soldate cu pagube materiale.

Ca urmare a atenţionării meteorologice "cod galben" emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, în judeţul Prahova a fost activat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Potrivit unui comunicat al Prefecturii Prahova, la ora transmiterii acestei ştiri pe drumurile naţionale care tranzitează judeţul un număr de 35 de utilaje de deszăpezire sunt gata să intervină pentru degajarea carosabilului, iar zece echipaje ale Poliţiei Rutiere acţionează pentru asigurarea fluenţei traficului rutier.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS