15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAtenţie la hoţi în noaptea de Revelion!

Atenţie la hoţi în noaptea de Revelion!

Aveţi grijă dacă plecaţi de acasă chiar şi pentru noaptea de Revelion, pentru că spărgătorii de locuinţe nu au liber. Poliţiştii avertizează că proprietarii care nu-şi iau câteva măsuri de siguranţă, devin o pradă uşoară pentru hoţi.

Pe lângă locuinţe, oamenii legii spun că trebuie să avem grijă şi la genţi şi portofele, pentru că în ultima zi a anului, când aglomeraţia te face să nu mai fii atent la lucrurile personale, se înmulţesc furturile şi tâlhăriile.

Poliţiştii spun că vizaţi sunt cei care au ales să-şi petreacă noaptea dintre ani la munte, la restaurant şi la prieteni şi o spun în gura mare, fără să-şi dea seama că, astfel, devin o pradă uşoară pentru spărgătorii de locuinţe. Dar nu orice casă reprezintă o atracţie pentru aceştia, ci doar cele care par bine protejate, pentru că asta înseamnă că proprietarii au valori mari. Aşadar, hoţii se ghidează după termopane, uşi metalice şi aparate de aer condiţionat.

De regulă, hoţii încearcă să spargă uşile, cu ustensile speciale, prin ruperea butucului sau chiar cu chei potrivite. Dar există şi tendinţa de a escalada, acolo unde e posibil, vreo fereastră pentru a pătrunde în locuinţa vizată.

Pe lângă spargerile de locuinţe, poliţiştii spun că în aceste zile au de-a face şi cu numeroase furturi din buzunare, furturi de genţi, dar şi de autoturisme, cauzate în principal de aglomeraţia din marile centre comerciale sau de faptul că proprietarii nu mai sunt atenţi şi-şi lasă cheile la vedere.

Oamenii legii au şi câteva sfaturi, unul dintre ele ar fi să lăsaţi lumina aprinsă în casă, să nu spuneţi că plecaţi de acasă câteva zile, să vă securizaţi cât mai bine casa, cu sisteme de alarmă, încuietori bune sau cu grilaje la fereastră. Nu în ultimul rând, să fiţi atent când se apropie vreun necunoscut de dumneavoastră, şi, dacă puteţi, în orice moment, să lăsaţi pe cineva de încredere acasă, lângă maşină sau lângă bunurile personale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU