17.8 C
Craiova
vineri, 5 iunie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Un avion a ratat decolarea pentru că a lovit o maşină pe pista aeroportului "Henri Coandă"

Un avion a ratat decolarea pentru că a lovit o maşină pe pista aeroportului „Henri Coandă”

O aeronava charter, aparţinând companiei TAROM, la bordul căreia se aflau 120 de persoane, a lovit o maşină utilitară aflată pe pistă. Avionul se pregătea să decoleze cu destinaţia Sharm-el-Sheik. Pasagerii au părăsit aeronava prin uşile de evacuare. Nimeni nu a fost rănit.

"Avionul a primit aprobarea de decolare, dar a lovit o maşină uitată pe pistă", a declarat Gheorghe Bârlă, director general TAROM. "Avionul este avariat, iar pasagerii au fost evacuaţi în mod profesionist…Pentru cei care vor să-şi continue călătoria, avem pregătită o aeronavă şi un echipaj disponibil", a mai spus Bârlă.

"La bord totul s-a derulat conform procedurilor, din informaţiile pe care le am, au fost folosite ieşirile de urgenţă", a mai spus Bârlă. "Este un incident aviatic grav. Lângă maşina aflată pe pistă se aflau doi angajaţi, nimeni nu este rănit", a informat directorul general TAROM.

"Nu este posibil ca maşina să fi fost uitată pe pistă, probabil că a fost o lipsă de coordonare", a completat Bârlă.  

Incidentul a avut loc la ora 11:30, în momentul decolării avionului cu cei 120 de pasageri spre Sharm-el-Sheikh. Nimeni nu a fost rănit. Mai multe maşini de la Pompieri şi Ambulanţă s-au deplasat la locul incidentului.

Pasagerii îşi vor continua astăzi călătoria, cu un alt avion charter.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Eclipsă de lună prin penumbră. Când va fi vizibilă...

A doua eclipsă de Lună prin penumbră din acest an se va produse vineri seară și va fi vizibilă și din România....
00:03:48

Twitter a eliminat un videoclip în care Trump își...

Twitter a decis să elimine mesajul video de campanie în care președintele Donald Trump aducea un tribut lui George Floyd, invocând plângeri...

Premieră în învățământul românesc: curs de diplomație digitală pentru...

Complexul Educațional Laude-Reut, una dintre cele mai vechi și mai prestigioase instituții de învățământ privat din țară, a găzduit pe 4 iunie...

ONU: Viitorul vaccin împotriva Covid-19 trebuie considerat un „bun...

Un viitor vaccin împotriva Covid-19 trebuie considerat un „bun public global” accesibil tuturor, a declarat joi secretarul general al ONU, António Guterres.

România, în fruntea tărilor UE cu cele mai multe...

INS a publicat, astăzi, datele privind accidentele rutiere pe 2019. În România au avut loc anul trecut 31.146 accidente de circulație...

Coronavirus în lume: Brazilia a devenit a doua țară...

Numărul cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 a depășit pragul de 6,7 milioane, la nivel mondial, din acestea aproape jumătate reprezentând pacienți care...