14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn avion a ratat decolarea pentru că a lovit o maşină pe pista aeroportului "Henri Coandă"

Un avion a ratat decolarea pentru că a lovit o maşină pe pista aeroportului „Henri Coandă”

O aeronava charter, aparţinând companiei TAROM, la bordul căreia se aflau 120 de persoane, a lovit o maşină utilitară aflată pe pistă. Avionul se pregătea să decoleze cu destinaţia Sharm-el-Sheik. Pasagerii au părăsit aeronava prin uşile de evacuare. Nimeni nu a fost rănit.

"Avionul a primit aprobarea de decolare, dar a lovit o maşină uitată pe pistă", a declarat Gheorghe Bârlă, director general TAROM. "Avionul este avariat, iar pasagerii au fost evacuaţi în mod profesionist…Pentru cei care vor să-şi continue călătoria, avem pregătită o aeronavă şi un echipaj disponibil", a mai spus Bârlă.

"La bord totul s-a derulat conform procedurilor, din informaţiile pe care le am, au fost folosite ieşirile de urgenţă", a mai spus Bârlă. "Este un incident aviatic grav. Lângă maşina aflată pe pistă se aflau doi angajaţi, nimeni nu este rănit", a informat directorul general TAROM.

"Nu este posibil ca maşina să fi fost uitată pe pistă, probabil că a fost o lipsă de coordonare", a completat Bârlă.  

Incidentul a avut loc la ora 11:30, în momentul decolării avionului cu cei 120 de pasageri spre Sharm-el-Sheikh. Nimeni nu a fost rănit. Mai multe maşini de la Pompieri şi Ambulanţă s-au deplasat la locul incidentului.

Pasagerii îşi vor continua astăzi călătoria, cu un alt avion charter.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS