Acasă Actualitate Un avion a ratat decolarea pentru că a lovit o maşină pe...

Un avion a ratat decolarea pentru că a lovit o maşină pe pista aeroportului „Henri Coandă”

-

O aeronava charter, aparţinând companiei TAROM, la bordul căreia se aflau 120 de persoane, a lovit o maşină utilitară aflată pe pistă. Avionul se pregătea să decoleze cu destinaţia Sharm-el-Sheik. Pasagerii au părăsit aeronava prin uşile de evacuare. Nimeni nu a fost rănit.

"Avionul a primit aprobarea de decolare, dar a lovit o maşină uitată pe pistă", a declarat Gheorghe Bârlă, director general TAROM. "Avionul este avariat, iar pasagerii au fost evacuaţi în mod profesionist…Pentru cei care vor să-şi continue călătoria, avem pregătită o aeronavă şi un echipaj disponibil", a mai spus Bârlă.

"La bord totul s-a derulat conform procedurilor, din informaţiile pe care le am, au fost folosite ieşirile de urgenţă", a mai spus Bârlă. "Este un incident aviatic grav. Lângă maşina aflată pe pistă se aflau doi angajaţi, nimeni nu este rănit", a informat directorul general TAROM.

"Nu este posibil ca maşina să fi fost uitată pe pistă, probabil că a fost o lipsă de coordonare", a completat Bârlă.  

Incidentul a avut loc la ora 11:30, în momentul decolării avionului cu cei 120 de pasageri spre Sharm-el-Sheikh. Nimeni nu a fost rănit. Mai multe maşini de la Pompieri şi Ambulanţă s-au deplasat la locul incidentului.

Pasagerii îşi vor continua astăzi călătoria, cu un alt avion charter.

ȘTIRI VIDEO GdS

Investiţii la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”

Anul viitor se împlineşte un centenar de existenţă a Colegiului Naţional ”Mircea cel Bătrân” din Râmnicu Vâlcea. Primăria municipiului a iniţiat mai...