17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIncendii la Mănăstirea Moisei

Incendii la Mănăstirea Moisei

Mai multe incendii au pus pe jar toată suflarea unei comune din Maramureş. În mai puţin de 24 de ore au ars două chilii, un depozit de fân şi o magazie de lemne de la Mănăstirea Moisei. Forţele de ordine împreună cu localnicii au făcut de pază toată noaptea, alături de stareţul mănăstirii, pentru ca focul să nu se extindă.

Primul foc a izbucnit la depozitul de fân, iar al doilea, câteva ore mai târziu, a făcut scrum depozitul de lemne. La scurt timp după ce pompierii au potolit focul, s-a aprins o încăpere de locuit, iar apoi grajdul animalelor.

Suspecţii sunt un minor şi un tânăr cu probleme psihice, care a fost cazat la mănăstire de către stareţ, iar apoi a fost dat afară pentru proastă purtare. Ultimul foc a izbucnit chiar sub ochii poliţiştilor în chilia în care minorul locuia de câteva luni. Acesta a dat foc pernei şi aşternuturilor tocmai când poliţiştii cercetau primele incendii. Tânărul şi-a recunoscut fapta, în timp ce al doilea suspect susţine că diavolul este vinovat pentru incendieri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS