14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateUnsprezece opozanţi care contestau rezultatul alegerilor din Rusia au fost arestaţi

Unsprezece opozanţi care contestau rezultatul alegerilor din Rusia au fost arestaţi

Unsprezece manifestanţi ai opoziţiei au fost arestaţi astăzi, la Sankt Petersburg, în timp ce protestau faţă de rezultatele alegerilor legisalative de duminică, în cadrul unei manifestaţii numită "funeraliile democraţiei", relatează AFP.
"Unsprezece persoane au fost arestate în piaţa Pionerskaia pentru că au participat la o manifestaţie neautorizată", a anunţat Viaceslav Stepcenko, purtătorul de cuvânt al poliţiei din Sankt Petersburg.
Opozanţii, printre care se aflau mai ales militanţi de extremă-stânga şi care s-au alăturat mişcării lui Garry Kasparov, Celaltă Rusie, s-au adunat în această piaţă din centrul oraşului natal al lui Putin.
Mişcarea Cealaltă Rusia a vorbit despre organizarea la Moscova a acestor "funeralii ale democraţiei" duminică seară, cu depunerea simbolică de flori în faţa Comisiei electorale.
Ca întreaga opoziţiei, de la comunişti la liberali, Garry Kasparov a calificat luni legislativele ca fiind cele mai incorecte din "istoria modernă a Rusiei".
Partidul Rusia Unită al lui Putin a obţinut 64,1% din voturi, comuniştii (11,6%), ultranaţionaliştii apropiaţi Kremlinului (LDPR) ai lui Vladimir Jirinovski (8,2%) şi Rusia Dreaptă, de stânga, pro-Kremlin (7,8%).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS