17.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAngela Gheorghiu a fost concediată de la Opera Lirică din Chicago

Angela Gheorghiu a fost concediată de la Opera Lirică din Chicago

Soprana româncă Angela Gheorghiu a fost concediată de Opera Lirică din Chicago cu trei zile inainte de premiera operei "Boema" de Puccini in care urma să cânte rolul Mimi, deoarece a lipsit de la majoritatea repetitiilor, a spus vineri o purtatoare de cuvant a companiei, potrivit NewsIn.
"Regretam si suntem tristi că suntem constransi sa luam aceasta decizie, dar actiunile lui Gheorghiu au dat dovada de desconsideratie fata de personalul Operei Lirice si fata de ceilalti artisti", a spus directorul institutiei, William Mason, intr-o declaratie de presa.
"Angela Gheorghiu a lipsit de la sase repetitii din zece, inclusiv repetitia cu pian si costume, si ambele repetitii cu orchestra. A ratat una dintre cele mai importante repetitii cu orchestra casand a plecat din oras la New York fara permisiune, o incalcare directa a contractului sau." Gheorghiu a refuzat de asemenea sa participe la probele pentru costume pe care chiar ea le solicitase, a adaugat directorul.
Ultima data cand opera din Chicago a concediat o vedeta de talia sopranei romance a fost în 1989 cand a rupt contractul lui Luciano Pavarotti deoarece acesta isi anulase 26 dintre cele 41 de concerte programate.
Gheorghiu si sotul sau, tenorul Roberto Alagna, sunt cunoscuti pentru temperamentul violent, motiv pentru care au fost porecliti de presa britanică "Bonnie si Clyde ai operei".

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS