21.2 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateIrakian suspectat de pregătirea unor atentate, arestat în Italia

Irakian suspectat de pregătirea unor atentate, arestat în Italia

Carabinierii italieni au arestat astăzi, pe aeroportul din Veneţia (nord), un irakian suspectat că ar fi pregătit comiterea unor atentate în ţara sa, în timp ce se pregătea să se îmbarce la bordul unui avion cu destinaţia Damasc cu escală la Bucureşti, a anunţat poliţia, relatează AFP.
Irakianul, Hussien Saber Faddhil, în vârstă de 35 de ani, este bănuit că face parte dintr-o "grupare teroristă care are legături cu al-Qaida, responsabilă pentru nenumărate răpiri şi atentate în Irak", potrivit aceleiaşi surse.
Suspectul se pregătea să plece din Italia către Siria la bordul unei curse care urma să facă escală la Bucureşti, potrivit unui oficial din cadrul secţiei de carabinieri din Padova, unde irakianul locuia de mai mulţi ani.
El trebuia să ajungă în Irak, unde plănuia comiterea mai multor atentate cu un ULM (aeronavă ultrauşoară motorizată), a cărui achiziţionare a negociat-o în Italia, a precizat agenţia de presă ANSA.
În Siria, fostul membru al Partidului Baas, urma să se întâlnească cu un grup de opozanţi afiliaţi grupării al-Qaida.
Irakianul este acuzat de "terorism internaţional", delict introdus în Codul penal italian după atentatele de la 11 septembrie 2001 din Statele Unite.
El a fost încarcerat pe baza unui mandat de arestare emis de un judecător de la Veneţia, care a ordonat, în egală măsură, percheziţionarea domiciliilor altor irakieni stabiliţi în Ital

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS