19.2 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFranţa: Un fost deţinut va fi monitorizat cu ajutorul unei brăţări electronice

Franţa: Un fost deţinut va fi monitorizat cu ajutorul unei brăţări electronice

Un pedofil considerat foarte periculos care va ieşi luni dintr-o închisoare din Caen, Franţa după ispăşirea pedepsei va fi monitorizat în liberatate cu ajutorul unei brăţări electronice pe care va fi obligat să o poarte maxim patru ani. Potrivit site-ului 20minutes.fr, Martial Leconte, în vârstă de 42 de ani, a fost de acord ca după terminarea detenţiei să poarte la gleznă un dispozitiv de urmărire ce va permite localizarea sa prin GPS în orice colţ al lumii.
Martial Leconte a fost condamnat în anul 1998 la 14 ani de închisoare pentru că a violat o fetiţă de 11 ani. Potrivit procurorului din Caen, decizia de a-l monitoriza cu ajutorul acestui sistem electronic mobil a fost luată "pentru o perioadă de doi ani ce se poate reînnoi o singură dată", aceasta fiind perioada maximă permisă de lege.
Până în prezent, monitorizarea electronică mobilă era aplicată doar deţinuţilor eliberaţi condiţionat, dar potrivit unei legi adoptate în Franţa în anul 2005, această metodă poate fi folosită şi în cazul deţinuţilor care şi-au ispăşit pedeapsa, dar care fac obiectul urmăririi judiciare sau socio-judiciare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS