19.2 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFord nu schimbă conducerea Automobile Craiova, după preluarea uzinei

Ford nu schimbă conducerea Automobile Craiova, după preluarea uzinei

Ford va numi, până la preluarea acţiunilor la Automobile Craiova, trei-patru observatori în echipa de conducere, conduşi de un expert în producţie de automobile, Dionisos di Campos, iar după preluare intenţionează să menţină actuala echipă pe care o va suplimenta cu experţi Ford.
Negociatorul şef al Ford, Lyle Watters, a declarat astăzi că echipa de observatori va fi menţinută până în ianuarie, când investitorul speră să intre în posesia pachetului de acţiuni majoriztar, ulterior echipa de conducere să fie formată din actualii specialişti români şi suplimentată cu experţi. Ford.
Watters a afirmat că Ford va produce un automobil nou la uzina de la Craiova, destinat pieţei europene.
În privinţa gradului de integrare a producţiei asumat de Ford la nivelul de 60%, reprezentantul firmei americane a precizat că, din motive legale, acest angajament nu poate fi inclus în contract şi nici nu pot fi aplicate sancţiuni în cazul nerespectării acestuia, pentru că legea concurenţei din UE nu permite asftel de clauze.
Ford Motor Company trebuie să menţină timp de patru ani obiectul de activitate principal şi cei 3.900 de angajaţi ai societăţii Automobile Craiova, la care a cumpărat pachetul majoritar de acţiuni, potrivit obligaţiilor postprivatizare din contract.
Potrivit contractului de privatizare, publicat vineri de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, obligaţiile postprivatizare ale Ford se extind pe o durată de patru ani.
Investitorul american se obligă să realizeze un grad de integrare a producţiei de 60% până la sfârşitul celui de-al patrulea an de la finalizarea tranzacţiei, precum şi să producă peste 250 mii de automobile, în aceeaşi perioadă. Numărul de automobile produse urmează să crească până la 300 mii la sfârşitul celui de-al patrulea an al investiţiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS