30.1 C
Craiova
miercuri, 12 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateExerciţiu bilateral româno-ungar "CROSS LANDING 2007"

Exerciţiu bilateral româno-ungar „CROSS LANDING 2007”

Un detaşament al Forţelor Aeriene Române participă, în perioada 24 septembrie – 4 octombrie 2007, la exerciţiul bilateral româno-ungar „CROSS LANDING 2007” de căutare-salvare în zona de frontieră comună.
Detaşamentul românesc este format din echipajele a patru elicoptere IAR 330, personal tehnic şi de asigurare medicală de la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii.
Obiectivele acestui exerciţiu, aflat la a doua ediţie, constau în antrenarea echipajelor de elicoptere şi a personalului în operaţii comune de căutare-salvare, acordarea reciprocă de sprijin pentru aeronave militare, echipajele şi pasagerii acestora în situaţii de urgenţă în spaţiul aerian din apropierea frontierei de stat dintre cele două ţări, precum şi în exersarea procedurilor operaţionale în concordanţă cu acordurile şi protocoalele internaţionale.
„CROSS LANDING 2007” se desfăşoară în baza Memoradumului de Înţelegere semnat între Ministerul Apărării din România şi Ministerul Apărării din Ungaria şi este structurat pe două etape. Prima se va desfăşura în perioada 24-26 septembrie a.c. în Ungaria şi va cuprinde misiuni de căutare-salvare în zona Roszaly şi de evacuare medicală (MEDEVAC) către  spitalul din Debrecen. Cea de-a doua etapă se va desfăşura în zilele de 1-3 octombrie a.c. în România şi va consta din misiuni în zona localităţii Vinga şi a aerodromului Giarmata, Timişoara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS