30.1 C
Craiova
miercuri, 12 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCălătorie ilegală spre Germania, sub identităţi false bulgăreşti

Călătorie ilegală spre Germania, sub identităţi false bulgăreşti

Doi sirieni care doreau sa ajunga ilegal in Germania sub identitatea unor cetateni bulgari au fost depistati de politistii de frontiera de la PTF Nadlac cu documente  bulgaresti false.   
Cei in cauza s-au prezentat pentru a iesi din tara, duminica seara, prin P.T.F. Nadlac, si s-au legitimat la controlul de frontiera cu carti de identitate bulgaresti cu urmatoarele date de identificare: Vedat C., in varsta de 26 de ani,  si Aylin S. in varsta de 23 de ani.
Politistii de frontiera au avut suspiciuni in legatura cu autenticitatea documentelor prezentate si, in consecinta, le-au verificat cu ajutorul aparaturii tehnice din dotare. Astfel, au stabilit ca acestea nu aveau elementele de siguranta ale documetelor originale aflate in uz. Verficarile suplimentare efectuate prin intermediul Biroului de Contact Giurgiu-Ruse, au confirmat faptul ca documentele respective nu sunt eliberate de autoritatile bulgare.
Pe baza declaratiilor celor doua persoane si a verificarilor efectuate, s-a stabilit ca cei doi falsi bulgari sunt, de fapt, cetatenii sirieni: Askndr L. si Maria A., in varsta de 26, respectiv 23 ani.
La cercetarile preliminare, sirienii au declarat ca documentele bulgaresti le-au obtinut de la un conational, in Siria, in schimbul sumei de 1.000, respectiv 1.500 euro. Cu ajutorul documentelor bulgaresti cei doi intentionau sa ajunga Germania, pentru a-si gasi  un loc de munca.
Cetatenii sirieni sunt cercetati sub aspectul savarsirii infractiunilor de complicitate la fals material in inscrisuri oficiale, uz de fals si tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat. La finalizarea cercetarilor vor fi prezentati procurorilor, in vederea dispunerii masurilor legale ce se impun.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS