17.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateNoapte albă în Bucureşti

Noapte albă în Bucureşti

Centrul Bucureştiului s-a transformat noaptea trecută într-o mare scenă. Concerte, lumini, muzică, acrobaţii şi mii de oameni care au umplut Piaţa Constituţiei. Aşa a arătat prima noapte albă din istoria Bucureştilor. Un spectacol inedit care a durat până în zorii zilei şi pe care bucureştenii spun că nu îl vor uita prea curând.
Piaţa Constituţiei a răsunat de muzică rock sau house. Pe zidurile Palatului Parlamentului au fost proiectate opere de artă – pictură, grafică, fotografie, graffiti. Cine a vrut, a căscat gura la paradele meşteşugarilor sau la păpuşile uriaşe care au dansat pe muzică braziliană. Pe scenele câtorva teatre bucureştene, actorii de şi-au arătat din nou talentul. Într-un cuvânt, nimeni nu s-a plictisit la prima Noapte Albă. Nici măcar preşedintele Traian Băsescu, care nu a putut să stea acasă.
Noaptea Albă este un eveniment cultural foarte popular în întreaga Europă, iar organizatorii au vrut ca în această toamnă el să coincidă cu Zilele Bucureştiului.
Bucureştenii nu au închis un ochi noaptea trecută. Câteva mii de locuitori ai Capitalei au stat până la 4 dimineaţa în Piaţa Constituţiei, la prima Noapte Albă din istoria Bucureştilor.
Evenimentul a avut de toate, de la spectacole cu actori, acrobaţi, muzicieni, până la parade cu meşteşugari şi păpuşi uriaşe şi chiar proiecţii ale unor opere de artă pe Palatul Parlamentului. Startul s-a dat la ora 18 cu două parade, a unei trupe de meşteşugari italieni şi a uneia de teatru cu păpuşi uriaşe. Noaptea Albă a avut şi un moment dedicat tenorului Luciano Pavarotti. Noaptea albă s-a încheiat pe Splaiul Independenţei unde a avut loc un show cu lasere pe un ecran de apă. Noaptea albă mai este sărbătorită în cinci capitale ale Europei.
La spectacol a fost prezent şi preşedintele Traian Băsescu alături de soţia sa. Acesta l-a felicitat pe primarul Videanu pentru această iniţiativă.
"Mă bucur că primarul Videanu a preluat ideea de la Paris. A intrat şi Bucureştiul în clubul marilor oraşe care organizează o noapte albă, o noapte dedicată în primul rând propriilor locuitori şi ce vedem până acum cred că este cel puţin spectaculos", a declarat preşedintele.
"Noapte Albă este un prilej ca noi toţi să descoperim Bucureştiul şi noaptea. Dincolo de spectacolele de stradă vom avea un spaţiu de artă urbană, un joc spectaculos de lasere. Sunt specatcole unice ca şi paradele", a declarat primarul Capitalei, Adriean Videanu.
Autorităţile vor să transforme Noaptea Albă într-un eveniment anual, care să aibă loc în fiecare toamnă. Primarul general crede că prima ediţie va avea succes.
Astfel de Nopţi Albe au loc anual în alte 6 oraşe europene, printre care Roma, Paris şi Madrid.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS