20.6 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn milion de pătuţuri de copii, retrase de pe piaţă după două decese

Un milion de pătuţuri de copii, retrase de pe piaţă după două decese

Autorităţile americane pentru protecţia consumatorului au anunţat ieri că au retras de pe piaţă un milion de paturi de copii, care au provocat moartea a cel puţin doi bebeluşi din ţară, transmite AFP. Paturile sunt de fabricaţie chinezească, informează NewsIn.
Potrivit Agenţiei pentru Protecţia Consumatorilor (CSPC) din Statele Unite, panoul culisant al patului – care le permite părinţilor să ia copilul în braţe fără a se apleca foarte mult – se poate detaşa, lăsând un spaţiu în care bebeluşul se poate bloca şi răni.
Comisia a anunţat că a înregistrat şapte cazuri în care bebeluşii s-au blocat din cauza panoului şi alte 55 de incidente a căror natură nu a fost precizată. În cele două cazuri soldate cu moartea copiilor – un bebeluş de şase luni şi unul de nouă – panoul culisant nu a fost montat corect.
CSPC anchetează moartea unui alt copil, în vârstă de un an, care se afla într-un pătuţ de aceeaşi marcă, dar model mai recent.
Această nouă retragere de pe piaţă a produselor folosite de copii aduce o nouă lovitură reputaţiei companiilor chineze în Statele Unite, principala lor piaţă de desfacere.
Comisia Europeană a anunţat, la rândul său, că va examina aprofundat controalele de securitate în cazul jucăriilor chinezeşti. "China era o prioritate înainte de (retragerile de pe piaţă ale – n.red.) Mattel", a declarat Helen Kearns, purtătorul de cuvânt al comisarului european pentru protecţia consumatorului Meglena Kuneva.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS