19.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateScenariile moţiunii reflectate de presa de astăzi

Scenariile moţiunii reflectate de presa de astăzi

Moţiunea de cenzură a PSD-ului rămâne pe prima pagină a ziarelor. Va fi sau nu va fi depusă? Va trece sau nu va trece de parlament? Acestea sunt principalele întrebări şi scenarii pe care jurnaliştii le dezvoltă în articole, în presa scrisă de astăzi.
"Blaga, un premier în aşteptare". Este titlul de primă pagină în Evenimentul Zilei, care îl dă favorit pe liderul PD la şefia guvernului, în cazul în care moţiunea PSD-ului va trece de parlament.
Cotidianul Gândul scrie, în deschiderea ediţiei de astăzi, despre liderii democraţi care sunt convinşi că vom avea parte de alegeri anticipate în primăvară. Cu aceeaşi condiţie: să treacă moţiunea.
Pe prima pagină din Cotidianul se află fostul preşedinte al României. "Iliescu a semnat moţiunea, însă speră să nu treacă" este titlul unui articol care se bazează pe o declaraţie făcută de fostul demnitar în cadrul unei emisiuni de la Realitatea TV. "Nu stiu daca motiunea va trece. Sper sa nu", a spus Iliescu, întrebat despre şansele pe care le are moţiunea să fie adoptată.
"Manevra" este titlul unui articol din ziarul Ziua, care prezintă un scenariu interesant al jurnaliştilor, ce cred că Traian Băsescu l-a convins pe Geoană să susţină un cabinet majoritar PD, în schimbul unui potop de dosare penale îndreptate spre adversarii lui Geoană din PSD.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS