20.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024

Aglomeraţie la vamă

Mare aglomeraţie se înregistrează în fiecare zi la punctul de trecere al frontierei cu Ucraina din judeţul Satu Mare. Românii care îşi fac cumpărăturile la vecini stau ore în şir la coadă în Vama Halmeu, ca să revină în ţară. Oamenii sunt nemulţumiţi pentru că vameşii nu controlează mai repede autoturismele care trec prin punctul vamal. Şoferii spun că distanţa dintre vama ucraineană şi cea română este de 1 km, distanţă pe care o parcurg chiar şi o zi întreagă.
La rândul lor, vameşii şi poliţiştii de frontieră spun că trebuie să facă verificări riguroase, din cauza numărului mare de oameni care încearcă să strecoare ilegal ţigări în ţară. "La fiecare maşină care trece pe teritoriul României trebuie să-i facem control amănunţit", s-a justificat şeful Biroului Vamal Halmeu.
Vameşii spun că numărul pachetelor de ţigări confiscate zilnic în Vama Halmeu depăşeşte 10.000. Începând cu luna octombrie, ei vor confisca toate autovehiculele cu locaşuri special amenajate pentru ascunderea şi transportul ilegal al ţigărilor de contrabandă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS