15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomânii întorşi din Spania au plecat spre case, după audieri

Românii întorşi din Spania au plecat spre case, după audieri

După aproape opt ore de audieri, cei 27 de muncitori români exploataţi la o fermă din Spania au plecat, în această dimineaţă, spre casele lor. Românii care au cerut ajutorul autorităţilor pentru că erau exploataţi la o fermă din Spania s-au întors, miercuri, în ţară. Alţi patru, care au lucrat în acelaşi loc şi au fost daţi dispăruţi, au fost găsiţi, tot miercuri, de forţele de ordine din Spania, dar refuză să vină în România.
Cei 27 de muncitori au fost audiaţi toată noaptea, la Parchet. Majoritatea muncitorilor provin din judeţul Constanţa, doi din comuna Clejani, judeţul Giurgiu, unul din judeţul Buzău şi unul din Târgu-Jiu. Cercetările vor continua, fiind coordonate de procurorii DIICOT, atât în ţară, cât şi în Spania.
31 de români au fost sechestraţi în Spania, după ce au fost păcăliţi de o reţea de traficanţi de persoane, în vederea exploatării prin muncă. 27 dintre cei 31 au reuşit să fugă şi să se întoarcă în ţară.
Potrivit lui Paul Păcuraru, Ministerul de Interne şi Ministerul Muncii, în colaborare cu autorităţile spaniole, au demarat o anchetă în cazul românilor sechestraţi în Spania. Păcuraru a spus că, din informaţiile pe care le are de la autorităţile spaniole, care se ocupă de caz, românii au fost păcăliţi de o reţea de traficanţi.
Reţeaua formată din cetăţeni din Băileşti acţiona în zona Sevillei, unde plasa ilegal forţă de muncă la fermele agricole. Potrivit ministrului, poliţia spaniolă a depistat reţeaua de traficanţi, iar în spaţiul în care locuiau au găsit lucruri ale românilor sechestraţi.
Românii plecaseră la cules de măsline şi struguri şi sosiseră în Spania la data de 5 septembrie, fiind aduşi de doi indivizi din Bucureşti. Angajatorii nu numai că nu i-au plătit, dar i-au ameninţat, i-au bătut şi i-au abandonat pe câmp. Ei au fugit sâmbătă noaptea din locul unde erau ţinuţi, iar duminică dimineaţa, cu ajutorul Consulatului român din Sevilla, au reuşit să plece spre casă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS