32.8 C
Craiova
vineri, 7 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateChiuariu susţine că e prea devreme să se gândească la demisie urmare a cererii DNA

Chiuariu susţine că e prea devreme să se gândească la demisie urmare a cererii DNA

Ministrul justiţiei Tudor Chiuariu a declarat astăzi la Realitatea TV că este prea devreme să se gândească la demisie urmare a deciziei DNA de a cere aviz pentru începerea urmăririi penale împotriva sa, punând demersul DNA pe "panica procurorilor că abuzurile lor vor deveni publice".
"Din câte am înţeles e tot un dosar instrumentat de secţia lui Ţuluş", a spus Tudor Chiuariu despre dosarul în baza căruia DNA îşi fundamentează crerea pentru urmărirea penală a ministrului justiţiei."Din punctul meu de vedere e o răzbunare prostească din partea procurorilor DNA. Nu există nicio justificare pentru această acţiune", a completat Chiuariu.
"E doar o reacţie la ceea ce Inspecţia Judiciară a CSM a constatat, şi anume că activitatea DNA e dominată de abuz şi de incompetenţă, şi în al doilea rând este o reacţie la ceea ce am făcut eu ieri dimineaţă (n.n. luni 17 septembrie), şi anume, în baza constatărilor Inspecţiei Judiciare, am cerut excluderea din Magistratură a procurorului Ţuluş şi a încă unui procuror DNA şi în acelaşi timp am făcut denunţuri penale împotriva celor doi", a mai spus Chiuariu.
Ministrul justiţiei a adăugat că acuzaţiile care i se aduc din partea Direcţiei Naţionale Anticorupţie sunt "lipsite de orice fundament în afară de panica celor de la DNA că toate abuzurile pe care le-au făcut timp de doi ani să iasă şi să fie cunoscute de public".
Ministrul Chiuariu a mai spus că este prea devreme să se gândească la retragerea sa din funcţie pentru a nu prejudica imaginea partidului din cauza cererii DNA, adăugând că Direcţia Naţională Anticorupţie este folosită pe post de instrument de campanie electorală de către anumite persoane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS