32.8 C
Craiova
vineri, 7 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCSM confirmă că a înregistrat două acţiuni disciplinare pentru Ţuluş şi Popa

CSM confirmă că a înregistrat două acţiuni disciplinare pentru Ţuluş şi Popa

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a confirmat faptul că ministrul Justiţiei Tudor Chiuariu a cerut, luni, demararea unor acţiuni disciplinare vizându-i pe procurorii Doru Ţuluş şi Aristotel Mihai Popa.
Purtătorul de cuvânt al CSM, Cecilia Morariu, a declarat că cele două sesizări, "două documente distincte", au fost înregistrate la sediul instituţiei pe care o reprezintă în cursul zilei de luni.
"Documentele vor urma calea legală în aceste cazuri şi vor fi iniţial transmise inspecţiei judiciare", a declarat Cecilia Morariu, citată de Mediafax.
Potrivit judecătorului Morariu, inspecţia judiciară verifică pe ce criterii se bazează cererea de demarare a acţiunii disciplinare şi, dacă le consideră obiective, sesizează Comisia de Disciplină pentru Procurori.
Această structură, formată din doi inspectori şi un membru al CSM, face o verificare "mult mai aprofundată, mai detaliată" decât cea a inspecţiei şi, în cazul în care consideră că abaterile există, formulează acţiunea disciplinară împotriva celui vizat. În cazul în care apreciază că nu există nicio problemă, clasează cazul.
"Acţiunea disciplinară formulată de Comisia de Disciplină este apoi dezbătută în plenul Secţiei pentru Procurori a CSM, care, în conformitate cu prevederile articolului 99 din Legea 303 din 2004 (privind Statutul magistratului, n. red.), decide sancţionarea sau achitarea celui vizat", a mai declarat judecătorul Cecilia Morariu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS