32.8 C
Craiova
vineri, 7 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitate1.618 morţi din judeţul Olt, chemaţi la analize medicale

1.618 morţi din judeţul Olt, chemaţi la analize medicale

Peste 1.600 olteni decedaţi au primit acasă, de la demararea Programului naţional de evaluare a stării de sănătate a populaţiei, taloanele pe baza cărora să-şi facă gratuit analizele medicale obligatorii, informează Newsin.
Directorul adjunct al Direcţiei Judeţene de Poştă Olt, Vasile Iusub, a declarat astăzi că de la demararea Programului Naţional de Evaluare a Stării de Sănătate a Populaţiei au fost primite 176.636 de taloane ce le permit titularilor efectuarea setului de analize obligatoriu. Dintre acestea au fost distribuite titularilor 151.291 de taloane, ceea ce înseamnă că peste 30% din populaţia judeţului Olt a intrat în posesia taloanelor pentru efectuarea analizelor medicale obligatorii, în cadrul Programului de evaluare a sănătăţii.
Potrivit lui Vasile Iusub, au fost returate către Ministerul Sănătăţii, din motive diverse, 16.173 de taloane. „1.618 taloane dintre cele returate de noi s-au datorat faptului că titularul era decedat. În restul cazurilor, fie titularul şi-a schimbat domiciliu fără a-l informa pe medicul de familie despre acest lucru, fie au fost plecaţi temporar din localitate. Potrivit prevederilor contractului încheiat între Poşta Română şi Ministerul Sănătăţii, titularii care nu au fost găsiţi la domiciliu de factorii poştali se pot prezenta pentru ridicarea plicurilor ce conţin taloanele în timp de două zile. După acest termen ele sunt returate”, a declarat Vasile Iusub.
Purtătorul de cuvânt al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Olt, Gabriela Pavel, a declarat că responsabilitatea trimiterii taloanelor pentru analize către destinatari decedaţi aparţine Drecţiei de Evidenţă a Populaţiei care nu şi-a reactualizat la zi baza de date.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS