13.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTarifele pe litoral vor creşte cu 5% în 2008

Tarifele pe litoral vor creşte cu 5% în 2008

Tarifele la cazare pe litoralul românesc pentru sezonul estival 2008 au fost deja stabilite de majoritatea unităţilor hoteliere, iar preţurile vor fi cu cel mult 5% mai mari faţă de acest an, au anunţat astăzi reprezentanţii patronatelor din turism.
Preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc, Daniel Vasilescu, a declarat azi la Mangalia, în deschiderea Bursei de Turism Litoral, că tarifele la cazare nu vor înregistra creşteri importante, urmând să fie majorate cu 2-5% faţă de sezonul din acest an, informează Mediafax.
"Preţurile la cazare nu vor creşte mult, majorarea nu acoperă nici măcar inflaţia", a susţinut Daniel Vasilescu. El a spus că în ultimii ani tarifele s-au majorat semnificativ doar la unităţile care au fost modernizate sau au trecut la o categorie superioară.
Astfel, camera la un hotel de două stele va costa între 40 şi 90 de lei pe zi, în funcţie de perioadă, iar la un hotel de trei stele va oscila între 100 şi 130 de lei pe zi.
Preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc a mai spus că în anii următori multe hoteluri de la malul mării vor adopta stilul all-inclusive pentru că acesta este viitorul în turismul de pe litoral.
Daniel Vasilescu este convins că următorul sezon va fi cel puţin la fel de bun ca cel recent încheiat. "Doar să nu fie un sezon ploios, altfel nu văd niciun motiv pentru care nu ar fi mai bun ca în 2007. De la an la an au loc modernizări ale unităţilor. Cei care nu investesc în câţiva ani, vor dispărea. Nu mai vine nimeni la hoteluri care nu au anumite standarde”, a adăugat şeful Federaţiei Patronatelor din Turism.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS