16.2 C
Craiova
marți, 28 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste 220 de deţinuţi din Iaşi şi Botoşani au început şcoala, unii în clasa întâi

Peste 220 de deţinuţi din Iaşi şi Botoşani au început şcoala, unii în clasa întâi

Peste 220 de deţinuţi din Iaşi şi Botoşani au început astăzi cursurile în camere de detenţie amenajate cu dotările aferente unei săli de clasă.

La Iaşi 128 de deţinuţi au început şcoala, unii dintre fiind înscrişi chiar în clasa întâi. „Avem deţinuţi pentru toate ciclurile de învăţământ, din clasa întâi până în clasa a noua. S-au înscris 300 însă am putut onora doar cererile a 128 de deţinuţi. În urma acestor cursuri, ei primesc nişte bani lunar şi li se reduce din pedeapsă, în funcţie de prezenţa la cursuri”, a declarat directorul Penitenciarului de Maximă Siguranţă Iaşi, Marius Vulpe. Acesta a adăugat că 16 cadre didactice vor asigura educaţia deţinuţilor.
La Botoşani, 96 de deţinuţi au început şcoala astăzi. La nivelul Penitenciarului de Maximă Siguranţă din Botoşani s-au organizat opt clase, pentru ciclul gimnazial, afiliate la Şcoala Specială Botoşani. „Solicitările au fost mai multe însă fiecare clasă poate avea doar 12 elevi”, a declarat directorul instituţiei. Deţinuţii care participă la aceste cursuri beneficiază de o reducere a pedepsei cu 30 de zile şi la o indemnizaţie lunară de 30% din salariul mediu pe economie, în baza unui tabel cu punctaje, întocmit la sfârşitul fiecărui semestru. Pentru a beneficia de aceste avantaje, deţinuţii trebuie să frecventeze în mod constant cursurile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS