13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNereguli la 70% dintre pensionarii pe caz de boală din Olt

Nereguli la 70% dintre pensionarii pe caz de boală din Olt

Peste 70% dintre pensionarii de caz de boală din judeţul Olt supuşi verificării la INEMRCM, de la începutul anului, au fost fie depensionaţi, fie trecuţi într-un grad inferior de handicap, informează NewsIn. Directorul Casei Judeţeană de Pensii Olt, Silvia Drăghici, spune că, de la începutul anului, ca urmare a reclamaţiilor primite de instituţie, s-a dispus verificarea de către Institutul Naţional de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă (INEMRCM) a 195 de persoane pensionate medical. Dintre acestea au fost verificate 161 şi în urrma verificărilor făcute de specialişti, doar pentru 45 de persoane s-a menţinut gradul de handicap stabilit iniţial.
"Pentru 53 de persoane verificate la INEMRCM  s-a dispus depensionarea, iar pentru alte 60 schimbarea gradului de handicap. În 95% din aceste cazuri a fost vorba de trecerea într-un grad inferior celui avut iniţial. Faţă de anul trecut se constată o creştere alarmantă a cazurilor în care s-a dispus schimbarea gradului de handicap stabilit iniţial. Această situaţie afectează grav bugetul asigurărilor sociale însă, din păcate, nu există cadrul legal ca medicii care comit erori, ca să nu zic altcumva, la pensionarea pe caz de boală să plătească", a declarat Silvia Drăghici. Aceasta nu a exclus existenţa cazurilor de persoane încadrate în gradele de handicap I şi II, care desfăşoară diverse acţivităţi economice aducătoare de avantaje materiale, unele fiind plecate chiar din ţară.
Potrivit directorului Casei Judeţene de Pensii, Oltul se află printre judeţele cu cel mai mare număr de persoane pensionate medical, în evidenţa fiind peste 20.000 de astfel de cazuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS