15 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateJudo: Alina Dumitru a câştigat medalia de bronz la CM de la Rio de Janeiro

Judo: Alina Dumitru a câştigat medalia de bronz la CM de la Rio de Janeiro

Judoka Alina Dumitru s-a impus în finala mică a Campionatului Mondial de la Rio de Janeiro (Brazilia), unde a învins-o, la categoria 48 de kilograme, pe coreanca Kim Young-Ran, reuşind să câştige medalia de bronz, informează NewsIn.
Alina Dumitru a fost învinsă, în semifinale, de campioana olimpică de la Atena, japoneza Tani Ryoko, iar în lupta pentru locul trei, judoka legitimată la CS Petrom Steaua, a trecut prin ippon de Kim Young-Ram, reuşind să câştige singura medalie a delegaţiei din România la Campionatul Mondial de la Rio de Janeiro.
Odată cu adjudecarea locului trei, Alina Dumitru s-a calificat la Olimpiada de la Beijing din 2008, pentru că a reuşit să câştige o medalie la Campionatul Mondial în an pre-olimpic.
La ediţia din acest an a Campionatelor Mondiale de Judo au participat 776 sportivi, din129 de ţări, din partea României fiind prezenţi la competiţie şase sportivi: Daniel Brata (100 kg), Claudiu Baştea (73 kg), Costel Dănculea (66 kg), Corina Căprioriu (57 kg), Ioana Aluaş (52 kg) şi Alina Dumitru (48 kg).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS