15 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDosarele Mitrea şi Năstase, analizate la Cotroceni

Dosarele Mitrea şi Năstase, analizate la Cotroceni

O comisie specială de la Cotroceni a început astăzi analizarea solicitărilor DNA de începere a urmăririi penale împotriva lui Adrian Năstase şi Miron Mitrea. Procurorul şef al DNA, Daniel Morar, susţine că fostul premier şi fostul ministru al Transporturilor sunt implicaţi în afaceri de corupţie.
Adrian Năstase şi Miron Mitrea nu sunt singurii foşti miniştri luaţi în discuţie de comisia specială de la Cotroceni.
Comisia specială de la Cotroceni, legiferată de guvernul CDR a mai fost activată în timpul ultimului mandat de preşedinte al lui Ion Iliescu. Membrii comisiei i-au audiat atunci pe foştii miniştri ţărănişti Ioan Mureşan şi Nicolae Noica şi pe foştii miniştri ai Transporturilor Aurel Novac, Paul Teodoru şi Traian Băsescu. Dintre aceştia au fost trimişi în cercetare penală numai Ioan Mureşan şi cei trei miniştri ai Transporturilor cercetaţi în dosarul Flota, în frunte cu Traian Băsescu.
Comisia a fost sesizată şi în cazul unor miniştri PSD aflaţi atunci în exerciţiu, Ilie Sârbu şi Şerban Mihăilescu. Pentru aceştia, însă, comisia şi preşedintele de atunci, Ion Iliescu nu şi-au dat acordul de începere a urmăririi penale.
În mandatul lui Traian Băsescu, Comisia a recomandat începerea urmaririi penale în cazul miniştrilor în funcţie Teodor Atanasiu de la Apărare şi Zsolt Nagy, de la Comunicaţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS