15 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoi români prinşi la Calafat când să intre în ţară cu pistoalele în geantă

Doi români prinşi la Calafat când să intre în ţară cu pistoalele în geantă

Doi români care au încercat să introducă în ţară două pistoale şi aproape o sută de cartuşe au fost prinşi de poliţiştii de frontieră doljeni, la sfârşitul săptămânii trecute, aceştia fiind cercetaţi pentru contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.
Potrivit unui comunicat de astăzi al Poliţiei de Frontieră, cei doi – Aurel P. (22 de ani) şi Fănel S. (21 de ani) – ambii din comuna doljeană Valea Stanciului, au încercat să intre în ţară pe la Punctul de Trecere al Frontierei Calafat.
În urma controlului bagajelor, poliţiştii de frontieră au găsit în rucsacul lui Fănel S., ascunse printre haine, două pistoale cu gaz marca "EKOL Special 99 – Grizzly", calibru 9 mm, două încărcătoare goale şi două cutii cu muniţie pentru cele două pistoale (90 de cartuşe, calibru 9 mm), pentru care nu existau acte.
Cei doi doljeni au declarat că armele şi muniţia le aparţin, le-au cumpărat dintr-un târg din Bulgaria, de la un cetăţean bulgar, plătind 30 de euro pentru un pistol şi 20 de euro pentru muniţie. Bărbaţii au spus că au achiziţionat armele pentru uzul personal.
Armele şi muniţia au fost confiscate, iar celor doi bărbaţi le-au fost întocmite dosare penale pentru contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU