15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateScurgeri de gaz la un bloc din Vitan

Scurgeri de gaz la un bloc din Vitan

102 locatari ai unui bloc de pe strada Căluşarilor din Capitală au stat aseară aproape patru ore în stradă, după ce au simţit un miros puternic de gaze. Speriaţi, mai ales după tragedia de la Zalău, unde un bloc a explodat din cauza unei acumulări de gaze, oamenii au anunţat autorităţile. La faţa locului a ajuns şi prefectul Capitalei, sesizat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).
Autorităţile au reacţionat rapid. Mai multe echipaje de pompieri, echipe de la Distrigaz, jandarmi şi poliţişti au mers la adresa din Vitan. Prima măsură a fost oprirea gazului în zonă, precum şi evacuarea locatarilor din bloc. Aceştia nu au intrat în case până când nu au primit siguranţa din partea pompierilor că nu există niciun pericol.
"În jur de 20 – 20.30 s-a simţit un miros de gaz în special la etajele superioare. Au venit şi ne-au scos afară din apartamente", a spus un locatar.
După mai bine de trei ore, timp în care echipele de la Distrigaz au verificat zona, cauza nu fusese stabilită.
"Nici un aparat pe care-l avem la ora actuală, la echipele de la Distrigaz şi Apa Nova nu au depistat această substanţă, în limitele normale admise. Nu s-a putut identifica natura substanţei", a declarat colonelul ISU, Dumitru Tudorică.
Acelaşi lucru a fost confirmat şi de prefectul Capitalei: "Cauza nu a fost identificată. Se lucrează la identificare", a menţionat Cătălin Deaconescu.
Cu toate acestea, oamenilor li s-a dat voie să se întoarcă în locuinţe. În zonă au mai rămas un echipej de pompieri, precum şi unul de la Jandarmerie. Cercetările vor continua în cursul zilei de astăzi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS