29.6 C
Craiova
duminică, 2 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePreşedintele Băsescu vrea pact între partide, pe tema educaţiei, până la sfârşitul anului

Preşedintele Băsescu vrea pact între partide, pe tema educaţiei, până la sfârşitul anului

Preşedintele Traian Băsescu a declarat astăzi că doreşte semnarea unui pact între partidele politice pe tema reformei educaţiei până la sfârşitul anului, învăţământul şi cercetarea fiind priorităţi majore ale Uniunii Europene şi ale României.
Băsescu a precizat că problema educaţiei nu este o problemă care trebuie abordată pentru că este la modă, adăugând că nici nu trebuie politizată dezbaterea publică pe tema reformei învăţământului. El a mai spus că educaţia şi cercetarea au devenit priorităţi majore ale Uniunii Europene, ca singure soluţii pentru progresul statelor europene.
Şeful statului a mai spus că România nu trebuie să rămână în afara acestui proces care vizează o strategie de modernizare a educaţiei şi cercetării. Potrivit lui Băsescu, una dintre concluziile importante rezultate în urma dezbaterii  de joi din cadrul comisiei prezidenţiale Miclea este aceea că nu trebuie accelerat procesul de modificare a legislaţiei înainte de a stabili exact care sunt elementele definitorii ale strategiei în domeniu.   
Băsescu a remarcat faptul că dintre toţi cei invitaţi să pariticipe la discuţii, reprezentanţii Ministerului Educaţiei şi cei ai Muncii au fost singurii care nu au onorat invitaţia, însă acest lucru nu trebuie să bolcheze discuţiile pe tema reformării sistemului de învăţământ.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat astăzi, în deschiderea lucrărilor Comisiei prezidenţiale pentru Educaţie, că sistemul de învăţământ nu trebuie "schimbat peste noapte", ci, în urma unei dezbateri publice, trebuie identificate soluţii pentru care să existe apoi un consens politic. Şeful statului a opinat că sistemul de învăţământ "nu poate fi schimbat peste noapte", iar cea mai mare greşeală ar fi adoptarea rapidă a mai multor legi în Parlament pe tema reformării, care să "întoarcă pe dos" din nou sistemul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS