15.1 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePremierul demisionar nipon Shinzo Abe a fost spitalizat

Premierul demisionar nipon Shinzo Abe a fost spitalizat

Premierul japonez demisionar Shinzo Abe a fost spitalizat astăzi din cauza unei "stări de epuizare extremă", informează NewsIn citând surse medicale. "Premierul Abe este, în prezent, internat", a declarat un purtător de cuvânt al spitalului Keio din Tokyo. Medicul său va susţine o conferinţă de presă în cursul zilei, pentru a oferi detalii în legătură cu starea de sănătate a pacientului, a adăugat responsabilul.

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Kaoru Yosano anunţase anterior că Abe a mers la spital din cauza "stării sale fizice proaste". "Nu cunoaştem încă diagnosticul. Am auzit că un medic a diagnosticat o stare de epuizare extremă şi a recomandat analize complementare", a precizat acesta. "Dacă medicul apreciază că trebuie spitalizat, va fi", a mai spus el.

Ieri purtătorul de cuvânt invocase "probleme de sănătate" pentru a explica demisia bruscă a lui Abe. "Eram îngrijoraţi. Premierul se întreba tot timpul dacă starea sănătăţii sale este compatibilă cu un orar supraîncărcat şi presiunea de pe umerii unui şef de guvern", afirmase Yosano într-o conferinţă de presă.Totuşi, Abe, în vârstă de 52 de ani, nu a menţionat motive medicale când şi-a anunţat retragerea, deşi se ştie că sănătatea sa este fragilă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS