10.9 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTrei presupuşi membri al-Qaida au fost arestaţi în Austria

Trei presupuşi membri al-Qaida au fost arestaţi în Austria

Trei presupuşi militanţi al-Qaida au fost arestaţi în Austria, în legătură cu difuzarea unei înregistrări video în care Austria şi Germania erau ameninţate cu represalii pentru angajamentul lor din Afganistan, informează NewsIn.
"Trei suspecţi au fost arestaţi la Viena, iar apropierea lor de ideologia al-Qaida nu poate fi exclusă", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerul de Interne austriac, Rudolf Gollia.
Ministrul de interne, Gunther Platter, a declarat că suspecţii erau "în contact cu reţele al-Qaida", dar nu formau "o reţea operaţională" pentru acte violente. Cele trei persoane – doi bărbaţi de 20, respectiv 26 ani şi o femeie de 21 de ani – locuiau în Viena şi sunt "musulmani austrieci de a doua generaţie" provenind din familii "originare din lumea arabă", a declarat şeful securităţii publice din Austria, Erich Bauxbaum.
Cei trei au fost arestaţi la prânz la Viena, unde au loc percheziţii. "Nu au reprezentat niciun moment o ameninţare împotriva Austriei", a subliniat Platter.
Arestările au legătură cu difuzarea unei înregistrări video la 11 martie 2007 de televiziunea al-Qaida "Vocea Califatului", în care Germaniei şi Austriei li se cerea retragerea militarilor lor din Afganistan. Austria are în Afganistan doar patru ofiţeri, a căror misiune se va încheia la sfârşitul anului. Berlinul a exclus repatrierea celor 2.949 de militari din Afganistan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS