10.6 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSubvenţii condiţionate

Subvenţii condiţionate

Agricultorii din Dolj au primit până acum bonuri valorice nominale în valoare de 143,3 miliarde de lei. Bonurile au fost distribuite conform celor 1.334 de cereri pentru sprijin financiar depuse la centrele APIA din teritoriu.

Sprijinul financiar acordat de guvern pentru înfiinţarea culturilor de toamnă în acest an este cuprins între 400 şi 500 de lei pe hectar. Cererile au început să fie depuse la centrele APIA începînd cu 3 septembrie, ultima zi de depunere fiind 15 octombrie. „Până acum am primit 1.334 de cereri pentru acordarea sprijinului financiar şi am făcut plăţi în bonuri valorice nominale în valoare de 143,3 miliarde de lei. La jumătatea lunii octombrie estimăm că vom primi în jur de 80.000 de cereri. Plăţile se fac în cel mult 30 de zile de la data depunerii cererilor, dar de această dată acordarea bonurilor valorice este condiţionată de mai mulţi factori“, a spus Sergiu Drăgancea, director APIA Dolj.

Poliţa de asigurare, obligatorie

Agricultorii care mizează pe banii acordaţi de guvern trebuie să ştie că cererea de finanţare trebuie să fie însoţită de următoarele documente: un certificat fiscal eliberat de primărie din care să rezulte că taxele şi impozitele locale sunt plătite la zi, dovada proprietăţii şi copie după buletinul de identitate. Cei care depun cereri de finanţare trebuie să prezinte în primăvară, când se fac procesele-verbale de recepţie a culturilor, poliţa de asigurare a culturii înfiinţate în această toamnă şi certificatul de calitate al seminţelor sau buletinul de informaţie pentru cei care şi-au produs sămânţa singuri.

De asemenea, solicitanţii nu trebuie să fie datori nici la APIA, nici la Direcţia Agricolă. Ultima condiţie este valabilă pentru cei peste 200 de agricultori care au debite restante la APIA din cauza faptului că anul trecut au solicitat sprijin financiar pentru a cultiva o suprafaţă, iar în realitate au cultivat mai puţin. Poliţa de asigurare a culturilor, precum şi certificatul de calitate al seminţelor nu trebuie depuse o dată cu cererea de finanţare. Ele trebuie prezentate abia la recepţia culturilor, în primăvară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS