19.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateScandal în Parlament la prima şedinţă comună

Scandal în Parlament la prima şedinţă comună

Prima şedinţă din această toamnă a celor două Camere reunite s-a lăsat astăzi cu scandal. Totul a pornit de la decizia conducerilor Camerei şi Senatului de a amâna validarea membrilor desemnaţi de PD şi Preşedinţie în consiliile de administraţie ale TVR şi radioului public. Propunerea venită din partea PSD a stârnit nemulţumirea parlamentarilor PD şi PLD, care au ieşit în bloc din sala de şedinţă acuzând că PSD nu doreşte candidatul Preşedinţiei.
"Se propune să trecem peste regulile Parlmentului pentru a se da un vot negativ unui candidat al Preşedinţiei. Nu putem fi de acord cu această soluţie", a susţinut Cristian Rădulescu, liderul deputaţilor PD.
Propunerea de amânare a validării reprezentanţilor PD şi Preşedinţiei în Consiliul de Administraţie al TVR a aparţinut chiar lui Nicolae Văcăroiu.
"Trebuie să-i explic preşedintelui că domnul Avramescu, la votul anterior al plenului, a întrunit 16 voturi pentru", şi-a explicat Văcăroiu poziţia. "Mi-e greu să cred că domnul Avramescu poate avea vreo şansă vreodată în Parlamentul României", a subliniat el, precizând că obiecţiile Parlamentului sunt generate de faptul că Avramescu a deranjat prin declaraţiile sale, nu prin faptul că a fost propus de Traian Băsescu. Preşedintele Senatului şi-a exprimat certitudinea că şeful statului va înţelege situaţia şi va nominaliza un alt candidat.
Candidatura lui Cătălin Avramescu, candidat din partea Preşedinţiei pentru consiliul de administraţie al SRTV a fost respinsă în sesiunea trecută de comisiile de cultură ale Parlamentului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS