10.6 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCoşmarul de pe bulevardul N. Titulescu, aproape sfârşit

Coşmarul de pe bulevardul N. Titulescu, aproape sfârşit

http:http://www.youtube.com/watch?v=_HjRFosmL_Y

Intersecţia bvd. Nicolae Titulescu – str. Maria Tănase este de mai mult timp o sursă de nervi pentru şoferi din cauza lucrărilor de reabilitare a liniei de tramvai şi a carosabilului. RAT promite că linia de tramvai va fi operaţională după 15 septembrie, însă, pentru carosabilul de pe Calea Severinului, craiovenii trebuie să aştepte cel puţin până la sfârşitul lunii noiembrie.

Mai mulţi craioveni s-au plâns de traficul dificil de pe Calea Severinului, respectiv bulevardul Nicolae Titulescu, în zona în care se desfăşoară lucrări la linia de tramvai, precum şi la carosabil. Intersecţia străzilor Maria Tănase cu bulevardul N. Titulescu, cunoscută drept intersecţia de la Billa, este unul din punctele unde circulaţia se desfăşoară cel mai greu.

„De când lucrează aştia aici, intersecţia asta îţi dă dureri de cap. Intri pe verde şi rămâi în mijlocul intersecţiei, că nu ai cum să treci din cauza altor maşinii şi a liniei de tramvai sparte. Acum mai e cum mai e, dar la ora 16.00 mai bine ocoleşti“, a declarat craioveanul Cosmin Olaru. „Circulaţia se desfăşoară greu pentru că trebuie închisă jumătate din intersecţie pentru efectuarea lucrărilor. Le-am solicitat să termine, pe cât posibil, cu lucrările la linia de tramvai şi cu asfaltarea în intersecţie, astfel încât să se descongestioneze traficul. Au promis că termină în câteva zile“, a declarat subcomisar Sorin Cristea, din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Dolj.

Linia de tramvai, reabilitată într-o săptămână

Conform Regiei Autonome de Transport (RAT) Craiova, beneficiarul lucrărilor de reabilitare a liniei de tramvai, acestea se vor finaliza la 15 septembrie. „Am făcut mai multe analize împreună cu firma care efectuează lucrările şi le-am solicitat să suplimenteze forţa de muncă şi să lucreze în mai multe schimburi ca să termine la timp. Lucrarea este pe final. Săptămâna aceasta, de mâine, circulaţia tramvaielor va fi închisă până duminică pentru a se face conexiunea şinelor, astfel încât să dăm drumul ambelor sensuri. În acest timp, călătorii vor fi preluaţi de autobuze care vor circula pe traseul tramvaiului“, a declarat Virgil Boboc, director general RAT. Valorea lucrărilor de reabilitare a 1.441 de metri de linie de tramvai efectuate de firma SCT Bucureşti se ridică la aproximativ 30 de miliarde de lei vechi, pe lângă costul de 5.000 de euro al proiectului, suportat de RAT. „Se lucrează la ultimul tronson. Mâine (marţi – n.r.) va fi gata intersecţia“, a promis Victor Coman, directorul sucursalei Craiova a societăţii SCT Bucureşti.

Pentru carosabil mai aşteptăm

Aceeaşi firmă constructoare, SCT Bucureşti, efectuează lucrările la partea carosabilă pe strada Calea Severinului, pentru care Primăria Craiova a cheltuit aproximativ 150 de miliarde de lei vechi. Lucrările au început pe 22 martie şi se vor termina pea 30 noiembrie, conform lui Sever Bordu, directorul Direcţiei programe de dezvoltare şi investiţii din cadrul Primăriei Craiova. „Carosabilul nu este încă terminat, urmează să se toarne asfalt pentru a se ridica nivelul carosabilului la nivelul şinei de tramvai şi al gurilor de canalizare, dar vom termina la termen“, a declarat şi Victor Coman.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII