18.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoi medici acuzaţi de malpraxis au cerut despăgubiri reclamantei pentru hărţuire

Doi medici acuzaţi de malpraxis au cerut despăgubiri reclamantei pentru hărţuire

Doi medici de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Timişoara solicită despăgubiri civile morale şi materiale în valoare de 250.000 lei, considerând că pacienta care i-a reclamat în justiţie pentru malpraxis îi hărţuieşte, informează NewsIn.
Cosmin Ioan Munteanu şi Viorel Bucur sunt învinuiţi în dosarul 2492/325/2007, aflat pe rolul secţiei civile a Tribunalului Timiş, de malpraxis, după ce au diagnostigat o bolnavă venită în serviciu de urgenţă cu nevroză intercostală, în timp ce pacienta suferise o ruptură de splină.
Daniela Valentina Sighişoreanu s-a prezentat în data de 14 iunie 2006 la Unitatea de primire a Urgenţelor de la Spitalul Judeţean Timişoara, acuzând dureri în zona abdominală. Medicii Munteanu şi Bucur, aflaţi în serviciul de gardă i-au făcut primele investigaţii medicale şi au eliberat o reţetă de medicamente.
„În serviciul de urgenţă am fost consultată de medicul rezident Viorel Bucur şi de medicul specialist Cosmin Munteanu, care m-au diagnosticat cu nevralgie intercostală, mi-au scris o reţetă cu mydocalm, piafen şi algocalmin şi m-au trimis acsaă deşi nu mă simţeam bine de loc şi am leşinat de două ori. Eu de fapt suferisem o ruptură de splină”, a declarat Valentina Sighişoreanu care a fost transportată în aceeaşi zi la un alt spital din Timişoara, de către medicul personal, unde a suferit o extirpare de splină.
Considerând că a fost victima unui malpraxis, Sighişoreanu a sesizat Colegiul Medicilor din Timiş, care însă nu i-a dat dreptate. Ulterior ea a deschis o acţiune civilă în justiţie împotriva Ministerului Sănătăţii, a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara şi a celor doi medici, solicitând despăgubiri civile de 500.000 lei „pentru grave prejudicii aduse sănătăţii subsemnatei, ca urmare a aplicării unui tratament inuman şi degradant, săvîrşit în perioada aşa zisei investigaţii medicale, a modului defectuos de diagnosticare şi tratament, fapte săvîrşite în date de 14 iunie 2006”.
Cei doi medici incriminaţi susţin însă că, de anul trecut, sunt supuşi unei hărţuiri permanente ale cărei aspecte concrete vor să le demonstreze în faţa instanţei de judecată, prin declaraţii de martori. Pe lângă suma de 250.000 lei solicitată ca despăgubiri civile pentru hărţuire, medicii Munteanu şi Bucur au mai cerut şi câte 5.000 de lei, pentru fiecare lună care trece, de la depunerea cererii reconvenţionale şi până la pronunţarea unei hotărâri irevocabile în dosarul aflat pe rolul Tribunalului Timiş.
Primul termen de judecare a cererii exprimate de cei doi medici a fost programată pentru marţi, 11 septembrie. Este primul caz înregistrat în Timişoara în care medici acuzaţi de malpraxis sesizează o instanţă de judecată că se simt hărţuiţi de bolnava care i-a acuzat şi îi cer acesteia despăgubiri materiale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS