22.3 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateWashingtonul a intrat în posesia unei înregistrări a lui Osama ben Laden

Washingtonul a intrat în posesia unei înregistrări a lui Osama ben Laden

Administraţia americană a obţinut o copie a noii înregistrări atribuite lui Osama ben Laden care va fi dată publicităţii curând şi o analizează, a declarat astăzi un oficial american citat de Reuters.
"Putem confirma că administraţia americană are înregistrarea şi aceasta este analizată", a declarat sursa citată de Reuters.
Un alt oficial din serviciile americane de informaţii a confirmat că înregistrarea este în prezent analizată. "Trebuie să o analizăm şi să vedem dacă este veche sau nouă şi facem acest lucru foarte repede", a spus el.
Postul american de televiziune CNN anunţase anterior că administraţia americană a intrat în posesia înregistrării şi o studiază.
Joi, cu câteva zile înainte de cea de a şasea aniversare a acestor atentate, două centre americane specializate în supravegherea site-urilor internet islamiste, SITE Intelligence Group şi IntelCenter, anunţaseră că difuzarea acestei înregistrări este iminentă.
Înregistrarea cu omul cel mai căutat din lume, responsabil de cele mai grave atentate din Statele Unite, ar fi prima de după octombrie 2004, când liderul al-Qaida ameninţase cu noi atacuri pe teritoriul american, cu câteva zile înainte de alegerile prezidenţiale.
Anunţul publicării pe internet a înregistrării a fost făcut printr-un mesaj postat pe forurile islamiste de As-Sahab, principalul organ mediatic al-Qaida. "În curând, dacă va vrea Dumnezeu, va fi difuzată o înregistrare a şeicului leu Osama ben Laden, Dumnezeu să-l aibă în pază", se arată în mesajul afişat pe site-uri islamiste şi semnat As-Sahab.
Anunţul este însoţit de o fotografie a lui ben Laden a cărui barbă, în mod obişnuit căruntă, este de data aceasta neagră. El nu mai poartă obişnuita vestă de camuflaj, ci un costum tradiţional alb şi o haină galbenă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU