19.2 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePremierul Tăriceanu evaluează dezastrul de la Tecuci

Premierul Tăriceanu evaluează dezastrul de la Tecuci

Primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu va merge astăzi la Tecuci, localitate afectată de inundaţii, pentru a evalua la faţa locului intervenţia autorităţilor şi pentru a analiza măsurile care pot fi luate pentru sprijinirea persoanelor afectate.
„În zonă s-a mobilizat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, sunt acolo 40 de militari. Cred că este important să fiu acolo unde oamenii au nevoie de ajutor, pentru a vedea ce măsuri în plus mai putem lua”, a afirmat primul-ministru.
La Tecuci, primul-ministru va survola zona inundată. Şeful Executivului a arătat că există o propunere privind spargerea unui dig astfel încât evacuarea apelor să se facă mai rapid, însă această măsură va trebui evaluată împreună cu specialiştii din Ministerul Mediului şi cei de la gospodărirea apelor pentru ca această decizie să nu producă efecte defavorabile.
Primul-ministru a precizat că începând de aseară a ţinut permanent legătura cu Ministerul Internelor şi Reformei Administrative pentru a fi informat în legătură evoluţia situaţiei din zonele inundate.
Premierul Tăriceanu a arătat că a decis să-şi schimbe programul stabilit pentru astăzi din cauza înrăutăţirii situaţiei din zonele inundate şi că a comunicat acest lucru preşedintelui Comisiei Europene, Jose Barroso.
Premierul şi-a anulat vizita programată pentru astăzi la Sibiu, unde participa împreună cu preşedintele Comisiei Europene la manifestările prilejuite de Adunarea Ecumenică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS